Eerste regioteam BSV Bennekom blijft verliezen

Het eerste regioteam van BSV Bennekom (links) in de slag met Elster Toren

Landelijk gaat het voor het eerste team van de Bennekomse Schaakvereniging oftewel BSV Bennekom van een leien dakje. Echter gaat het in de regionale competitie heel wat moeizamer: het team staat in de hoofdklasse C onderaan. Maandag werd met 5-3 verloren van het eerste team van De Elster Toren.

Er werd hard gestreden en het duurde lang voordat de eerste beslissing viel. Aan bord 6 had Teunis Bunt tegen John van Ginkel op het oog steeds iets gemakkelijker gestaan, maar toen hij gedwongen werd enkele stukken af te ruilen, bleef er een remisestelling over.

Lastiger Aan bord 5 kreeg Noël Bovens het moeilijk tegen Wim Gielen. Weliswaar had hij een pion meer, maar positioneel stond hij lastig. Dat werd nog lastiger toen Bovens op het verkeerde moment Pe4 speelde. Toen hij even later zijn pion moest opgeven, zakte zijn stelling in elkaar.

De partij van Chris van Oosterwijk aan bord 3, tegen Marc Groenhuis, ging net zo moeizaam. Groenhuis had met wit een steunpunt op g6 veroverd, waarvandaan zijn paard heerste. Daartegen kon Van Oosterwijk geen weerstand bieden.

Aan bord 4 speelde Benno van der Veen met wit remise tegen John Remmerts. Van der Veen leek iets gemakkelijker te staan, maar dat was niet voldoende voor winst:1-3.

Analyse Gary Dinsbach speelde een ingewikkelde partij aan bord 8 tegen Hans Polman. Zijn witte koning moest van g1 terugwandelen naar e2 om zijn pion op d3 te ondersteunen. Ook de stelling van de tegenstander kende echter zwakten, zodat het een partij met wederzijdse kansen werd. Het werd remise, maar in de analyse achteraf kwamen zowel winstvarianten voor wit als voor zwart op het bord.

Ed de Beule was intussen aan bord 2 in tijdnood gekomen tegen Sjoerd van Roosmalen. Weliswaar drukten zijn beide witte torens op de zwarte g-lijn, maar hij moest zelf ook uitkijken. In een stelling die zeker niet kansloos was, verloor De Beule door tijdsoverschrijding.

Winst Harry Verhoef deed het goed aan bord zeven tegen Martin Weijsenfeld. In een lastig eindspel liep zijn koning steeds dichter naar de zwakke witte pionnen op e5 en e3. Toen hij die veroverde gaf zijn tegenstander op.

Toen was aan bord 1 alleen Hotze Tette Hofstra nog aan het zwoegen tegen Stefan Brouwers. Hofstra koos niet het handigste plan en liep zelfs in een matnet, dat zijn tegenstander niet toeknoopte. Uiteindelijk werd het remise.

Daardoor werd het 3-5. Het lijkt een moeizaam seizoen te worden voor het Bennekomse team

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief