Er wordt weer achter het bord geschaakt bij BSV

 

Met de laatste versoepelingen is het gelukkig ook weer mogelijk om elkaar weer fysiek achter het bord te ontmoeten. Twee ronden zijn er alweer gespeeld en al is het begin wat schuchter, het is fijn om weer met elkaar de stukken te hanteren. Voor de competitie deed John Riksen goede zaken door, bij afwezigheid van nummer twee Martin Markering, zelf twee keer te winnen 

In de eerste ronde versloeg hij Teunis Bunt, die zelf voor de gedwongen pauze een aantal weken aan kop ging. Er werd een interessante opening gespeeld. Riksen speelde nauwkeuriger en Bunt kwam eigenlijk nooit echt in de partij. In dezelfde ronde, de twaalfde alweer, stond RenĂ© de hele partij overwegend tegen Gary Dinsbach. Hij had bijvoorbeeld druk over de h-lijn, maar zijn koning in het midden gaf toch wat zorgen. In het eindspel vond Dinsbach de enige zet waarmee hij remise kon maken. Sjoerd de Rave en Jan de Jonge hielden elkaar in evenwicht in een partij met weinig ruimte voor beide spelers. Alle pionnen bleven lang op het bord. De Rave won uiteindelijk een pion, maar de Jonge kon de stelling dichthouden. Omdat de Raven nog erg weinig tijd had, bood hij remise aan. Teun Alting won een pion tegen Jaap van Donkelaar en ging een iets beter eindspel in. Daar gaf hij de pion weer weg: remise.
 
Afgelopen maandag sloeg Riksen wederom toe. Tegen Chris van Oosterwijk manoeuvreerde hij geduldig naar een betere stelling en al leek hij zichzelf nog in moeilijkheden te brengen door een slimmigheidje van van Oosterwijk toe te laten. Maar hij bleek alles ruim onder controle te hebben en kon weer een puntje bij laten schrijven. Alting en Bakker bedreigden elkaar wel, en al leek Bakker wat meer aanknopingspunten te hebben, het evenwicht werd niet verbroken. Jan de Jonge begint warm te draaien. Tegen Hans van de Weteringh speelde hij degelijk en pakte hij gedecideerd het initiatief nadat van de Weteringh de ruil van twee torens tegen een dame te passief aanpakte. Terwijl de torens van van de Weteringh op het bord verdwaalden, liep de pion van de jonge rustig door om ook een dame te worden. Dat wachtte van de Weteringh niet meer af. De langste partij van de avond ging tussen Jan Wouters en Sjoerd de Rave. Wouters lette niet op en raakte een kwaliteit kweet. Lang schoof de Rave naar de winst, maar actief spel van Wouters zorgde toch voor wat onnauwkeurigheden bij de Rave. Toen de partij in het voordeel van Wouters leek te kantelen, ging het toch weer mis. De Rave liep met de g-pion naar de overkant en Wouters moest zijn voordeel weer opgeven. De Rave leek het slim af te maken in het dame eindspel, maar speelde het iets te gehaast. Dat was net genoeg voor Wouters om tegen middernacht toch nog een halfje te pakken. 
 
De stand:
 
John Riksen 774
Martin Markering 601
Chris van Oosterwijk 537
René Bakker 523
Teunis Bunt 520
Jaap van Donkelaar 502
Gary Dinsbach 502
Jan Wouters 478
Teun Altingh 441
Harry Verhoef 375
Micheal Issa 338
Sjoerd de Rave 267
Jan de Jonge 265
Hans vd Werteringh 252
Sjoerd van de Veer 201
Joop de Bruin 138
Dick Brehen 74
Gerhard Bakker 59
Ed de Beule 56

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief