Foutenfestival nekt Rini Kreeft in eerste ronde beker

Het kan niet altijd feest zijn voor Rini Kreeft bij BSV Bennekom. Klopte hij vorig week Ed de Beule, maandagavond sneuvelde de good-old in de eerste ronde van de beker. Martijn Bakker strafte resoluut foutjes af. Het was wellicht de enige verrassing, hoewel ook Harry Verhoef van zich deed spreken. Hij zette Wim Thieme plompverloren mat.

Wel ontbrak bekerhouder Hotze Tette Hofstra. Dus komt er een nieuwe bekerwinnaar. Dat zou zo maar Martijn Pauw kunnen zijn. Hij had het even lastig tegen Jaap Nugteren, die zich vergiste en toen meteen de strijd staakte. Meer werken moest John Riksen tegen Jan Wouters. Deze kreeg een stuk te pakken, maar Riksen creëerde verbonden vrijpionnen en die werden Wouters fataal.

Jaap van Donkelaar bood fel verzet tegen Benno van der Veen. Echter ging het in het eindspel mis, waardoor Van der Veen toch simpel won. En dan was er René Bakker. Hij boekte een fraaie zege op Chris van Oosterwijk. Dat geeft de burger moet!

Ook Cock Struijk is naar de tweede ronde. Alleen wel min of meer dankzij tegenstander Rinus van der Molen, die de winst in het lastige eindspel liet glippen. Het werd remise en dat deed Struijk dan wel knap. En vervolgens moesten twee partijen snelschaak worden gespeeld.  Daarin ging Van der Molen met 2-0 onderuit.

Overige uitslagen: Martin Markering – Martien Smit 1-0, Dick Breher – Hans Gillet 0-1, Jan Hooft – Klaus Bodlaender 1-0, Kees van Dijk – Sjoerd de Rave 1-0, Klaas Ganzevoort – Anne Venema 1-0, Noël Bovens – Ton Suuring 1-0.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief