Geen verrassingen intern bij BSV Bennekom

De 21e ronde van de interne competitie bij schaakclub BSV Bennekom bracht geen verrassingen.  En dus ook geen gekke verschuivingen in de top-10. Eigenlijk is het meest opvallende, dat er meer dan vijftien afmeldingen waren. Of het betere weer daar oorzaak van is, lijkt een open vraag. Opvallend blijft het!

Herdenken Uiteraard werd vooraf even stil gestaan bij het overlijden van oud-voorzitter Klaus Bodlaender, vorige week zondag op 91-jarige leeftijd. Vice-voorzitter Jan Wouters herdacht hem met gepaste woorden en de leden reageerden met een moment van stilte. Afgelopen zaterdag was in Ede het afscheid van Bodlaender in de Lutherse kerk.

Na de herdenking volgde de 21e ronde met helaas weer geen verrassingen. De halve finale beker tussen Martijn Pauw en Hotze Tette Hofstra werd uitgesteld, omdat Pauw verhinderd was door drukke werkzaamheden.  Hofstra speelde daarom tegen Noel Bovens. Hofstra offerde een pionnetje, maar dat bleek niet goed te zijn. Bovens profiteerde echter door enkele onnauwkeurige zetten niet. En daarna maakte Hofstra het snel af.

Speelruimte Koploper John Riksen speelde met wit weer een degelijke partij, ditmaal  tegen Gary Dinsbach. Die speelde veel te passief en zag op de koningsvleugel een aanval op zich afkomen met pionnen en een paard. Riksen had niet gerocheerd en dat gaf hem veel speelruimte. Tot overmaat van ramp speelde Dinsbach in een vlaag van schaakblindheid een paard naar e7 in plaats van een toren naar e8. Fataal. Het was direct uit.

Martin Markering  won tegen René Bakker een kwaliteit en een pion in het middenspel. Hij kreeg ruimte op de koningsvleugel om door te drukken met een pion. Bakker hield lang stand, maar moest uiteindelijk zwichten. Jan Wouters en Chris van Oosterwijk kregen vrij snel een gelijke stelling op het bord en besloten tot remise. Albert West veroverde tegen Joop de Bruin materiaal, maar De Bruin bleef vechten voor remise en dat lukte uiteindelijk.

Tussenschaakje Rinus van der Molen speelde met wit tegen Harry Verhoef een Siciliaanse opening niet correct. Hij verloor een belangrijke centrumpion en daarna ook nog een kwaliteit. Toch stonden zijn stukken nog goed gericht op de koning en Van der Molen dreigde op f7 te slaan. Verhoef bedacht, na lang denken, een prachtige krachtzet met zijn loper en met een dameoffer op de onderste rij ging het mat. ,,Achteraf had ik met een tussenschaakje met mijn paard nog wat tegenspel kunnen geven’’, keek van der Molen terug.

Sjoerd de Rave had met wit tegen Jaap van Donkelaar vanuit de opening een overwicht door enkele foute zetten van Van Donkelaar. De zwarte koning werd opgejaagd en kwam helemaal aan de overkant terecht, maar werd toen eigenlijk een extra aanvaller. Van Donkelaar nam het initiatief over en mede door een blunder van De Rave, kwam het punt bij hem terecht.

Uitslagen BSV interne competitie
cyclus 2 ronde 21 gespeeld op 16-04-2018
Witspeler Zwartspeler Uitslag
John Riksen Gary Dinsbach 1-0
Hotze Tette Hofstra Noël Bovens 1-0
Rene Bakker Martin Markering 0-1
Chris van Oosterwijk Jan Wouters ½-½
Rinus van der Molen Harry Verhoef 0-1
Albert Smit Joop de Bruin ½-½
Sjoerd de Rave Jaap van Donkelaar 0-1
Jan Hooft Hans Gillet ½-½
Niet gespeeld Reden
Rini Kreeft afgezegd
Rembrandt Bruil afgezegd
Klaus Bodlaender afgezegd
Klaas Ganzevoort afgezegd
Jaap Nugteren afgezegd
Martijn Pauw afgezegd
Ed de Beule afgezegd
Teunis Bunt afgezegd
Hans van de Weteringh afgezegd
Teun Alting afgezegd
Gerhard Bakker afgezegd
Dick Brehen afgezegd
Sake van der Schaaf afgezegd
Kees van Dijk afgezegd
Martien Smit afgezegd
Martin Maasse afgezegd
Martijn Bakker afgezegd
Ton Suuring afgezegd
Benno van der Veen afgezegd

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives