Goed resultaat Hotze Tette Hofstra in schaaksimultaan

BENNEKOM –  Clubkampioen Hotze Tette Hofstra heeft bij schaakclub BSV Bennekom tijdens een simultaan in Denksportcentrum De Commanderij maandagavond 73 procent gescoord. Er schoven in totaal 24 spelers aan, waaronder zes spelers van de jeugdafdeling. Hofstra scoorde 17,5 punten.

Met de simultaan, die op tijd werd gespeeld, opende BSV Bennekom het seizoen 2016-2017. De jeugd kreeg 20 minuten per partij en de senioren hadden anderhalf uur bedenktijd. Telkens evenveel als simultaangever Hofstra.

De clubkampioen liep zijn rondjes redelijk snel, maar kwam qua tijd bij twee jeugdspelers in de problemen. Die gingen slim met hun tijd om en dat kostte Hofstra de kop. Maaike Gorissen en Johan Hoksbergen namen glunderend het punt in ontvangst. Natan van ’t Riet bood in tijd de langste weerstand bij de jeugd en sleepte er een remise uit.

Bij de senioren kwam er flink wat tegenstand voor Hofstra, die ook persoonlijk kampioen van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) is. En dat kostte uiteindelijk toch wat punten. Rinus van der Molen kreeg een stuk te pakken en dat leverde na anderhalf uur een mooie zege op. Het tweede verliespunt werd toegebracht door Martijn Bakker. Die kwam met zwaar materiaal op de tweede rij. Teveel voor Hofstra. Ook Teun Alting kreeg een mooie stelling. Hij speelde het goed uit naar winst.

Na 2,5 uur spelen waren nog zes spelers over. En dan loopt een simultaangever meestal zijn rondjes sneller. Voor Jan Hooft ging het op het laatste moment nog net mis. Niet bij Jaap van Donkelaar, die als enige over bleef. Echter liet hij wel Hofstra voor de zesde keer in deze simultaan struikelen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief