Herstel en dikke zege derde team bij Toren Arnhem 8

Het derde team van BSV Bennekom heeft zich hersteld van de grote nederlaag tegen Elster Toren. In het knusse onderkomen van De Toren, naast pannenkoekenrestaurant  de Steenen Camer in Arnhem-Zuid, werd het achtste van De Toren verslagen met 5½ – ½.

Dick Brehen haalde vrij snel het eerste punt binnen. Met zwart veroverde hij een pion in de opening en “kleedde” zijn tegenstander vervolgens makkelijk uit. Daarna duurde het even voordat de punten binnen stroomden. Na een opening met e3. kreeg Kees van Dijk met zwart vrij snel het initiatief en liet dat niet meer los. Met een mooi paardoffer op f2 bracht Kees zijn dame met loper in stelling, gevolgd door een onafwendbaar mat op h2. Minutenlang keek zijn tegenstander vol ongeloof naar de stukken en gaf toen maar op.

Jaap van Donkelaar speelde een mooie partij, waarbij hij in een stelling met een actief paard tegenover een passieve loper en allebei een toren, het technisch perfect uitspeelde. Martin Maasse haalde vervolgens het winnende halfje binnen in een vrijwel gelijke stelling. In een Franse partij werd er voorzichtig geschoven aan beide kanten. En gebeurde er niks spannends. De partij had ook telefonisch kunnen worden afgedaan volgens Martin. Toen duidelijk werd dat het 3-0 stond bood Martin remise aan.

Gerhard Bakker stond op bepaald moment in middenspel beter, maar maakte een foutje door te snel te spelen (tegenstander had tijdnood). Hij kwam daardoor in problemen en moest toen nauwkeurig spelen. Bakker kwam in een benaderde situatie, waarbij hij zelfs zijn dame in liet staan. Zijn tegenstander zag dit in tijdnood niet en die ging toen ook nog door zijn vlag.

Rinus van der Molen kwam met wit in een Siciliaan beter uit de opening en wilde door het centrum doordrukken, maar rekende verkeerd en dat kostte een loper. Maar door een ver opgerukte pion, die dreigde te promoveren moest zwart zijn paard inleveren. In het dameeindspel met allebei drie pionnen, waarvan beiden met een vrij pion, maakte zwart een fout. En na ook nog eens een onreglementaire zet kon de witte c-pion promoveren.

Persoonlijke uitslagen:

De Toren 8                              –           BSV 3                          ½ – 5½

Ad Braam                                 –           Gerhard Bakker             0-1

Rene Reulink                            –           Kees van Dijk                0-1

Bram Hamers                           –           Rinus van der Molen      0-1

Peter Koelman                          –           Martin Maasse              ½ – ½

Peter Hamers                           –           Jaap van Donkelaar      0-1

Khaled Saud  Mahammed          –           Dick Brehen                  0-1

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief