Hofstra beste snelschaker bij BSV Bennekom

 

Hotze Tette Hofstra heeft zijn eerste prijs in het seizoen 2013-2014 te pakken. Hij werd bij de Bennekomse Schaakvereniging BSV afgemeten snelschaakkampioen. In de finale gaf hij door een remise tegen Martin Markering een half punt prijs en eerder in de negen voorronden 1,5 punten. Markering wist Hofstra daarin op de knieën te krijgen en Noël Bovens snoepte de kampioen in de laatste ronde ook een halfje af.

Zie ook sport Ede Stad digitaal

Twintig schakers traden aan in denksportcentrum De Commanderij in Bennekom bij de voorronden. Naast Hofstra waren daarbij Martijn Pauw en Ed de Beule in de race voor de hoogste plaatsen. Pauw dacht zichzelf zelfs kampioenskansen toe. En dat viel achteraf, ook al door de toch sterke bezetting,  flink tegen. Wel oogstte Pauw goed tijdens de voorronden.

Ondanks de zege op Hofstra bleef Markering in de voorronden wat achter, evenals Bovens. Beiden kwamen niet verder dan 5,5 punten. Overigens genoeg voor een plek in finalegroep 1. Uiteindelijk kwamen Hofstra en Pauw op 7,5 punten uit. Uiteraard voldoende voor de hoogste groep. De Beule bleef daar een punt bij achter. Hij werd onder meer door een verder tegenvallend presterende Rini Kreeft totaal weggevaagd. Echter won De Beule door een vreemde truc met de klok toch. Chris van Oosterwijk kwam met 5,5 punten als zesde speler in de finalegroep 1.

De eindstrijd werd in drie groepen afgewerkt. Hofstra heerste in groep 1. Chris van Oosterwijk, Pauw, De Beule en Bovens kregen een nul op het rekest. Markering kwam in de slotronde weg met remise, want Hofstra was toen al ruimschoots kampioen. De barrage tussen De Beule en Markering om plek 2 eindigde onbeslist. Tot drie keer toe kwam er geen winnaar uit de strijd, waarna beiden besloten de plek te delen. Groep 2 werd met 4 uit 5 gewonnen door Teunis Bunt en Martien Smit won met een score van 3,5 uit 4 groep 3.

BSV Bennekom schaakt elke maandagavond (rookvrij) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. De jeugdafdeling start al om 18.45 uur. Zie ook www.bennekomsesv.nl

Eindstanden

Groept 1: 1, Hotze Tette Hofstra 4,5 pnt; 2/3. Ed de Beule en Martin Markering 3; 4. Noël Bovens 2,5; 5. Martijn Pauw 2; 6. Chris van Oosterwijk 0

Groep 2: 1. Teunis Bunt 4 pnt; 2. Wim Thieme 3; 3. Harry Verhoef 3; 4. Rini Kreeft 2; 5. René Modderkolk 2; 6. René Bakker 1

Groep 3: 1. Martien Smit 3,5; 2. Rinus van der Molen 3; 3. Teun Alting 2; 4. Sjoerd de Rave 1; 5. Ronald Blijlevens 0,5.

2 Responses to “Hofstra beste snelschaker bij BSV Bennekom”

  • admin says:

    Ronald Blijlevens profiteerde van mijn rol als Sinterklaas. Ik gaf in de slotronde van alles weg maar door tijdnood accepteerde hij mijn remiseaanbod, derhalve in de eindstand een half.

  • Secretariaat says:

    Admin. Je had er ook ven 0,5 van kunnen maken. Was de tikfout ook hersteld!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives