Hofstra club- en bekerkampioen bij BSV Bennekom

Copyrights uitsluitend BSV Bennekom

Hotze Tette Hofstra heeft zijn eerste titel bij BSV Bennekom binnen. Door te winnen van John Riksen werd hij bekerkampioen 2016-2017, Eerder werd hij al virtueel clubkampioen. En die titel is nu ook officieel.

Allereerst de bekerfinale: Hofstra begint met wit op zijn bekende voortvarende manier. Hij offert een paard in ruil voor twee pionnen en veel initiatief. De druk van de witte pionnen wordt Riksen teveel, hij verliest eerst een pion en vervolgens een stuk. In een hopeloze stelling rest niets anders dan opgave.

In de tweede partij krijgt Hofstra te maken met een ver opgerukte pion van Riksen. Hofstra weet die echter te elimineren en staat dan ineens een stuk voor. Het voorspelbare resultaat liet niet lang op zich wachten, twee-nul en de beker voor Hofstra. Het begin van de dubbel! Want, met 236 punten voorsprong en nog drie ronden te gaan is Hofstra in het clubkampioenschap niet meer in te halen.

Voor de reguliere competitie worden acht partijen gespeeld. Een makkelijke avond voor Hans van de Weteringh, die met wit een grote blunder van de Rave afstraft. Op de negende zet kan de dame van de laatste in het doosje, gevolgd door de rest van de stukken.

Ook voor Noël Bovens – wederom – een korte partij, ditmaal met wit: weer remise. Nu tegen Martijn Bakker. Een andere Bakker, René, eveneens met zwart, volgt het voorbeeld van zijn neef. Hij ruilt zijn dame tegen twee torens maar Kees van Dijk vlucht in herhaling van zetten.

Ook bij van Jaap Donkelaar tegen Teun Alting verdwijnen de dame en twee torens van het bord. Hier blijken de twee kastelen echter sterker dan de vorstin: Alting wint. Harry Verhoef en Chris van Oosterwijk geven elkaar evenveel of even weinig kansen. De vijfde remise van de avond. Joop De Bruin houdt in het eindspel tegen Ton Suuring een pion over. Genoeg voor de winst.

Martin Markering is dan als laatste nog over. Hij wint tegen Jan Wouters twee pionnen en dat blijkt genoeg voor de zege. Voor de ranglijst heeft dit alles geen grote gevolgen, al moet worden vermeld dat Alting de top-tien binnendringt.

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives