Hofstra ongenaakbaar in Rapid bij BSV Bennekom

Ongenaakbaar was Hotze Tette Hofstra bij schaakvereniging BSV Bennekom in de tweede sessie van de strijd om de Rapidtitel. Omdat hij dat in de eerste aflevering ook zonder verliespunt bleef, staat hij op de maximale score van acht punten. Martin Markering staat tweede met een achterstand van twee punten.

In de vijfde ronde zag John Riksen geen kans om potten te breken tegen Hofstra. Een ronde later probeerde Chris van Oosterwijk het, maar zijn missie mislukte. De hoop was vervolgens gevestigd op Ed de Beule. Niet dus. De Beule kreeg een nul. En tenslotte sneuvelde ook Benno van der Veen. Hofstra is met zijn acht punten dan ook al zeker van een plek in de finale.

Van de achtervolgers staat momenteel Teunis Bunt met vijf punten op plek 6 en die plek geeft ook recht op de finale. Met nog vier duels te spelen,  is de voorsprong voor de titelverdediger dan ook ruim voldoende. Markering  (remise tegen Van Oosterwijk en De Beule, winst op Noël Bovens en Van der Veen) lijkt kans vol, maar moet nog strijden. Immers, John Riksen en Van Oosterwijk staan op slechts een half punt achterstand, terwijl Bovens en Harry Verhoef ook nog mee doen.

Stand op kop: 1. Hofstra 8 pnt; 2. Markering 6; 3/4. Riksen en Van Oosterwijk 5,5; 5/7. Bovens, Bunt, Verhoef 5; 8/10. De Beule, Van der Veen en Pauw 4,5; 11/17. Kreeft, Smit, Struijk, Dinsbach, Thieme, Nugteren en Alting 4.

Later meer

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief