Hofstra snelschaakkampioen van BSV Bennekom

Noel Bovens was vorm, maar moest toch ook Hotze Tette Hofstra voor laten (foto archief)

Op maandag 27 januari werd bij de Bennekomse Schaakvereniging gestreden om het snelschaakkampioenschap van de club. In acht voorronden werd bepaald in welke finalegroep de leden zouden strijden voor de eer.

Snelschaak is een discipline waarbij altijd verrassingen optreden: een speler komt slecht uit de opening, maar wint toch nog in tijdnood. Of iemand staat de hele partij goed, maar gaat alsnog door de vlag.

In de eerste ronde mepte Gary Dinsbach meteen hardhandig Teunis Bunt van het bord. In de volgende ronden was het vooral Noël Bovens die van zich liet spreken. Zo overtroefde hij de sterkste speler, Hotze Tette Hofstra.

Voorronden

Na acht ronden voerde Bovens dan ook de ranglijst aan, gevolgd door Teunis Bunt en Hotze Hofstra. Op de vierde plaats stond Albert Smit, wat een bijzonder goede prestatie is, gezien het deelnemersveld. Na de voorronde trok Smit zich terug, omdat hij het niet te laat wilde maken.

Finale

De finale werd gespeeld in twee groepen. In de bovenste zeskamp werd Hofstra onbedreigd kampioen. Al een ronde voor het einde kon hij niet meer ingehaald worden: hij won al zijn partijen. Hij werd gevolgd door Teunis Bunt, Noël Bovens en Gary Dinsbach. René Bakker en Chris van Oosterwijk completeerden het veld.

In groep B ging de strijd tussen Jaap van Donkelaar en Sjoerd de Rave, die elkaar weinig toegaven. Uiteindelijk won Van Donkelaar.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief