Hotze Tette Hofstra beste BSV-er in OSBO snelschaak

Stefan Kuipers van Schaakstad Apeldoorn heeft in Arnhem bij ASV de OSBO snelschaaktitel 2018 in de wacht gesleept. Kuipers won afgemeten en scoorde in de hoogste finalegroep liefst 17 punten uit 18 partijen.

Sander van Eijk van SV Wageningen werd tweede met 13,5 punten. Beide spelers (IM) hadden de hoogste rating in het 75 deelnemers tellende gezelschap. Hotze Tette Hofstra werd de beste BSV-er. Hij eindigde in groep B op de gedeelde derde plaats met 12 punten uit 18 partijen. Wel ruim achter winnaar Stefan Bekker.

Vier spelers van BSV Bennekom trokken op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar de stoute schoenen aan door deel te nemen aan het kampioenschap snelschaken OSBO. En dat is geen sinecure. Het betekent eerst negen voorronden spelen en dan nog een finale van 16 of 18 partijen.

In die voorronden kwam Hofstra na de tweede sessie tot 4,5 punt. Harry Verhoef en Noël Bovens stonden op elk 3 punten en Martin Markering kwam tot twee punten. Hij smaakte wel het genoegen om in de eerste ronde Peter Boel van ASV te kloppen, maar gaf vervolgens twee partijen weg, waaronder die tegen tegen Bovens.

Uiteraard kwam er nog een derde voorronde. Daarin moest het gebeuren. Hofstra voegde twee punten toe aan zijn score en dat was niet voldoende voor groep A. Het werd groep B. Bovens eindigde op 5 punten en belandde in groep D, terwijl Markering met 4,5 punten in groep E terecht kwam. Verhoef eindigde op 3 punten en speelde in finalegroep G.

Hofstra startte de dubbelrondige finale met een score van acht punten uit evenveel partijen. Daarna kwam enigszins de klad erin. Uit de resterende tien partijen kwamen nog maar vier punten. En dat leverde met 12 punten een gedeelde derde plaats op. Toch iets wat tegenvallend.

Bovens scoorde in de relatief sterke D-groep tien punten uit 16 duels. Een prima score en die was goed voor een gedeelde tweede plaats met Piet de Leeuw van SV Mook. Markering begon in zijn groep met 10 uit 10. Echter ging toen het licht uit, want uit de resterende zes partijen kwam nog slechts 1,5 punten. Toch waren de 11,5 punten goed voor de derde plaats in groep E.

Verhoef beleefde een prima finale. Hij scoorde aanvankelijk uitstekend en verloor vervolgens echter enkele keren op rij. Door het laatste potje nog te winnen, werd hij met 13 punten uit 16 partijen eerste in groep G.

 Zie voor eindstanden  weblog ASV evenementen en het BSV forum OSBO-toernooien

Foto’s Erik Wille

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief