Powered by Max Banner Ads 

Hotze Tette Hofstra kampioen Rapid

Hotze Tette Hofstra is kampioen Rapid bij de Bennekomse Schaakvereniging BSV geworden. Hij scoorde in de finale maandagavond in denksportcentrum De Commanderij uit vijf partijen liefst 4,5 punten. Door in de laatste ronde Martijn Pauw te kloppen, eindigde Chris van Oosterwijk met 3,5 punten fraai als tweede. Zie ook www.edestad.nl

In de strijd om de titel in het Rapid krijgt iedere speler 18 minuten bedenktijd. Bij elke zet komen daar vijf seconden bij. Dat voorkomt het zogeheten ’door de klok jaren’ van een tegenstander. Ook kan een gewonnen eindspel op die manier toch nog worden afgemaakt. En daar werd ook in finale van vijf partijen veelvuldig gebruik van gemaakt. In totaal werden overigens eerder al twaalf voorronden afgewerkt.

Hotze Tette Hofstra was in de finale ongenaakbaar. Er moest in de verschillende duels tegen de concurrentie flink worden gestreden, maar telkens zag hij het net even beter dan de tegenstander. Eigenlijk was er geen twijfel dat Hofstra deze titel ging pakken. Hij werd eerder al winterkampioen en won ook de beker. Het zomerkampioenschap ging aan de neus van Hofstra voorbij. Deze titel ging knap naar Martijn Pauw.

Hotze Tette Hofstra startte met winst tegen Rini Kreeft, die in de afwikkeling remisekansen kreeg, maar het niet verzilverde. Chris van Oosterwijk zorgde wel voor spektakel, maar werd toch afgetroefd door Hofstra. In de opmerkelijke afwikkeling hield de kampioen een paard over. En Teunis Bunt was dicht bij een sensatie. De dames van Hofstra kwam in problemen. Echter trok Hofstra even wat meer tijd uit en vond toen de fraaie weerlegging.

In de vierde ronde ging Martijn Pauw er hard en snel af en toen was de zaak al beslist. Hofstra had vier punten en kon niet meer worden achterhaald. Noël Bovens sleepte er in de slotronde tegen Hofstra nog wel een remise uit en werd daardoor derde. Bunt en Kreeft streden in deze ronde om de laatste plaats. Het werd remise, waardoor Kreeft toch nog de hatelijke nul had weggewerkt.

Jan Wouters won met 4,5 punten afgemeten groep 2. Hij liet achtereenvolgens René Bakker, Kees van Dijk en Martin Markering struikelen. Wouters blies tegen Cock Struijk even stoom af. Het werd remise. In de laatste ronde most ook Rinus van der Molen het punt inleveren. Hij werd met drie zeges wel fraai tweede.

Gary Dinsbach zegevierde met vier punten in groep 3. Hij stond Klaus Bodlaender en Gerrit Drenth remise toe en won van Martien Smit, Ton Suuring en Jaap Marinus. In groep 4 bleef Sjoerd de Rave ongeslagen. In de dubbelronde snoepte alleen Jelle van de Berg hem een punt af.

BSV schaakt, ook in de zomer, elke maandagavond (rookvrij) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Zomers is er een vrije competitie, bijvoorbeeld snelschaken. Inlichtingen bij secretaris Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal.

Eindstanden Rapid 2010-2011

Groep 1: 1. Hotze Tette Hofstra 4,5 pnt; 2. Chris van Oosterwijk 3,5; 3. Noël Bovens 3; 4. Martijn Pauw 2; 5. Teunis Bint 1,5; 6. Rini Kreeft, 0,6.

Groep 2: 1. Jan Wouters 4,5 pnt; 2. Rinus van der Molen 3; 3. Cock Struijk 2,5; 4. Martin Markering 2,5; 5. Kees van Dijk 1,5; 6. René Bakker 1.

Groep 3:1. Gary Dinsbach 4 pnt; 2. Jaap Marinus 3; 3. Martien Smit 3; 4. Gerut Drenth 2,5; 5. Ton Suuring 2; 6. Klaus Bodlaender 0,5.

Groep 4: 1. Sjoerd de Rave 5 pnt; 2. Jaap Nugteren 4; 3. Jelle van de berg 3; 4. Gerrit Jurg 0.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives