Interne BSV heeft slow start

Door de externe wedstrijd van het eerste SOS team en de lange schaakpauze had de interne competitie van BSV een rustig begin.

Wel was het goed om te zien dat jeugdspelers Philip Gabbert en Micheal Issa de weg naar de Commanderij weer hebben weten te vinden, al hadden ze het zwaar. Joop de Bruin mag dan het oudste spelende lid zijn, hij staat nog steeds zijn mannetje. Hij wist de dame van Philip te verschalken en hoewel deze nog wel wat probeerde liet de Bruin zich niet meer verrassen. Ook Jaap van Donkelaar is een sluwe vos en dat heeft Micheal gemerkt. Jaap won gewiekst een toren en schoof het geroutineerd uit.

De twee oudgedienden Jan Wouters en Teun Alting besloten elkaar in figuurlijk zin niet te pijnigen en rookten de vredespijp ruim voordat de schermutselingen zouden beginnen. Meer vuurwerk was er bij René Bakker tegen Martin Markering. Bakker had zoals wel vaker de opening ruim gewonnen en middels een kwaliteitsoffer op de damevleugel een vernietigende aanval op de koningsvleugel opgezet. Met Lxh7 was het makkelijk geweest, nu maakte hij het zichzelf lastig door met het paard te slaan. Hoewel het nog steeds beter voor wit was, waren er enkele nauwkeurige zetten nodig. Die vond Bakker niet en daardoor kon Markering het ingesloten paard ophalen, hetgeen genoeg was om een onverdiend punt bij te schrijven.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief