Jermo Kooymans beste snelschaker in Bennekom


Jermo Kooymans heeft maandagavond in denksportcentrum De Commanderij het open Snelschaakkampioenschap van Bennekom gewonnen. De speler van SV Wageningen eindigde in de finale met een score van 4 uit 5 samen met clubgenoot FM Stefan Bekker op de eerste plaats. Kooymans zegevierde in de noodzakelijke barrage met 2-0.


Er kwamen 25 spelers af op het jaarlijkse festijn. Daaronder dus FIDE meester Stefan Bekker en ook de plaatselijke troef Hotze Tette Hofstra. Echter heerste in de voorronden Jermo Koopmans. Hij stond in acht duels alleen Bekker in de vierde ronde remise toe. Hofstra incasseerde in ronde vijf een nul, maar won op zijn beurt in de zevende ronde van Bekker. Naast dit drietal plaatste ook Ed de Beule, Hamoun Habibi en Martin Markering zich voor de hoogste finalegroep.

In de finale ging het er hard aan toe. Met name door de outsiders. Zo won in de tweede ronde Habibe van Bekker. Kooymans ging op zijn beurt een ronde later onderuit tegen Bekker. Eerder won Kooymans van Markering en van Hofstra, die in de finale niet de goede vorm stak. Omdat Bekker en Kooymans geen fout meer maakten, kwamen zij elk op 4 uit 5 uit.

Kooymans won dus vervolgens de barrage. Habibi werd met 3 uit 5 derde en Markering vierde met 1,5 punten. Dat aantal punten had Hofstra ook. Hij verloor de barrage met 2-1, waardoor Markering beste Bennekommer werd. Teunis Bunt won met 5 uit 5 groep 2 en Harry Verhoef zegevierde in groep 3.

Rini Kreeft

Uitslagen voorronden

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief