Jeugd BSV Bennekom in Topklassetoernooi OSBO

Natan van ’t Riet, Johan Hoksbergen , Stan de Bruin en Kas Gorissen vertrokken afgelopen zaterdag 28 maart naar de Schaakmaat in Apeldoorn, om daar als BSV Bennekom C1 deel te nemen aan het Topklasse C-toernooi in de jeugdclubcompetitie van de OSBO.

Het was onverwacht, want in de voorronde op 29 november 2014 waren de vier schakers op de derde plaats geëindigd. Een plek die geen recht gaf op verdere deelname aan de competitie. Doordat één van de geplaatste teams zich terugtrok, kon het team van BSV Bennekom  invallen. De overige acht teams kwamen van De Toren (Arnhem; 3 teams), De Schaakmaat (Apeldoorn; 2 teams), Het Kasteel (Wijchen) en de Veenendaalse SV. Het zou dus geen gemakkelijke opgave worden tegen al die direct geplaatste teams met een veel hogere rating, maar de jongens hadden er erg veel zin in.

Er werden zeven partijen gespeeld van 30 minuten per persoon. In de eerste ronde begonnen Johan (bord 3) en Stan (bord 2) goed met degelijke partijen, die in een overwinning en een remise eindigden. De twee volgende rondes leverden geen enkele overwinning of remise op, maar na de lunchpauze kwamen Stan en Kas (bord 1) op dreef.

Stan verloor nog één partij, maar uit de laatste drie haalde hij nog 2,5 punten met geduldig en goed spel. Kas verloor na de lunch niet meer: eerst had hij z’n finest (chess) hour door met mooi spel een tegenstander te verslaan met een rating, die 850 punten hoger was dan die van hem. De overige drie partijen eindigden in remise.

Johan en Natan (bord 4) konden zaterdag niet goed in hun spel komen. Natan zat een paar keer dicht bij een overwinning, maar had het geluk niet aan zijn zijde. De jongens vatten het sportief op omdat ze zich realiseerden dat het niveau erg hoog was: de KNSB-rating van de tegenstanders was gemiddeld 400 punten hoger dan hun rating.

De vier van BSV Bennekom eindigden op de achtste en laatste plek met 6,5 bordpunten. Het was een Topklasse-toernooi waar ze allemaal veel geleerd hebben.

Ton Gorissen

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives