Jo Decker plotseling overleden

Met grote schrik en ontsteltenis hebben wij zaterdagmorgen 10 april jl. bericht ontvangen dat ons lid en schaakvriend Jo Decker plotseling is overleden. Een hartstilstand maakte vrijdag een einde aan zijn leven. Jo is 63 jaar geworden.

 

Jo Decker werd begin 2005 lid van de Bennekomse Schaakvereniging. Hij genoot sinds kort van zijn pensioen. Graag wilde Jo ook in zijn nieuwe woonplaats Bennekom zijn geliefde schaaksport beoefenen. Al snel bleek dat BSV een fijn en aimabel mens als nieuw lid in huis had gekregen. Altijd vriendelijk en vooral iemand die belangstelling toonde voor zijn medeclubleden. En uiteraard het wel en wee van BSV.

 

Zeker niet in de laatste plaats ontpopte Jo Decker zich al snel als een goede speler, waar terdege rekening mee moest worden gehouden. Letterlijk een aanwinst voor BSV. Zowel extern als intern stond hij zijn mannetje. Jo was moeilijk te kloppen en verloor dan ook weinig partijen. Hij was ook dit seizoen een vaste waarde voor het tweede team en maakte onlangs het kampioenschap en de promotie naar de tweede klasse mee.

 

Uiteraard is het plotselinge overlijden van Jo vooral voor zijn echtgenote Ine een verschrikkelijke klap. Niet met woorden te beschrijven. En dat geldt ook voor Bart en Louise en Fabiënne en Ruben. Ons medeleven gaat naar hen uit en wij wensen hen veel sterkte toe bij de verwerking van dit ontzettend grote verlies.

 

Wij blijven Jo herinneren als een aimabel mens.

 

Voorafgaande aan de schaakavond op maandag 12 april gaan wij Jo gedenken en dat vindt ook plaats in Dodewaard, vóór de start van de slotronde van het tweede team.

 

Er kan van Jo afscheid worden genomen in het uitvaartcentrum van Monuta, Edeseweg 46a te Bennekom, op woensdag 14 april van 19.00 tot 19.30 uur.

 

De uitvaartdienst wordt gehouden op vrijdag 16 april om 10.30 uur in de parochiekerk Maria Virgo Regiona, Heelsumseweg 1 te Bennekom, waarna om 12.15 uur de crematieplechtigheid volgt in de aula van crematorium Slingerbos, Slingerbos 15 te Ede.

 

Na afloop van de plechtigheid zijn de leden van BSV welkom bij een koffietafel bij restaurant Campman, Hartenseweg 23 te Renkum. Hier is tevens gelegenheid tot condoleren.

 

Namens het bestuur van BSV

Rini Kreeft, secretaris

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives