John Riksen scoort honderd procent in Rapid

Bij schaakclub BSV Bennekom was John Riksen maandagavond even de ongekroonde koning. Hij scoorde als enige in de eerste sessie van het Rapidkampioenschap vier punten uit vier partijen. Het leverde de eerste plaats en een fles wijn op. Er volgen nog twee sessies van elke vier partijen en dan de finale.

Riksen bleek dit keer niet te stoppen. Zelfs niet door veelvoudig kampioen Hotze Tette Hofstra, die vorig seizoen tweede werd achter kampioen Benno van der Veen. Riksen reeg achtereenvolgens Gary Dinsbach, Kees van Dijk en Wim Thieme aan de zegekar. En dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Alleen Hofstra kon de ontketende Riksen bijhouden. Hij won eerst tegen Van der Veen, vervolgens tegen Martijn Bakker en daarna van Martijn Pauw, een andere kandidaat voor de titel.

Topper In de vierde ronde stond de topper Hofstra – Riksen op het programma. Hofstra gaf ineens tot zijn afgrijzen een zwaar stuk cadeau. Die klap kwam hij, ondanks alle driftige pogingen, niet meer te boven. Hofstra behoort door het verlies tot de fikse groep driepunters en kan met acht partijen te gaan nog gemakkelijk de eerste plaats in de voorronden pakken.

Tot een score van drie punten kwamen ook Martijn Pauw, Martijn Markering, Rini Kreeft, Rinus van der Molen en Teun Alting. Het minpunt werd door Markering gescoord via twee remises, namelijk tegen Noël Bovens en Martijn Bakker. Hij won van Alting. En dit was voor Alting het enige minpunt. Hij zegevierde over Van Dijk, Jaap van Donkelaar en Chris van Oosterwijk.

Struikelen Pauw struikelde alleen over Hofstra. Winnen deed hij van Dick Brehen, René Bakker en Gary Dinsbach. Kreeft moest het punt laten aan Martijn Bakker, die een stuk in de schoot kreeg geworpen. Winst werd door de good-old behaald tegen Jan Wouters, Harry Verhoef en Bovens. Het waren sterk gespeelde partijen van Kreeft. Ook viel Van der Molen op. Hij verloor nipt van Martijn Bakker, maar zegevierde over Wouters, Ton Suuring en Sjoerd de Rave.

Overigens doen Bovens en Martijn Bakker met elk 2,5 punten ook nog mee voor een plek in de hoogste finalegroep van zes spelers. Een hele reeks spelers staan op elk twee punten. De tweede sessie is op maandag 5 december en de derde sessie op maandag 3 april 2017. De finale wordt op maandag 12 juni 2017 gespeeld.

Contact BSV Bennekom, dat op 1 december 2016 zeventig jaar bestaat, schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Enige voorwaarde is om 19.55 uur aanwezig zijn. Inlichtingen bij Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of maandag in de speelzaal.

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief