Jong en oud vermaakt zich bij schaakavond BSV

Rechts het winnende koppel Michael Isa (speelt tegen jeugdleider Jan Wouters) en Hans van de Weteringh (speelt tegen Maxim Huirne)

Rechts het winnende koppel Michael Isa (speelt tegen jeugdleider Jan Wouters) en Hans van de Weteringh (speelt tegen Maxim Huirne)

Door Teunis Bunt

Het begint een traditie te worden bij de Bennekomse Schaakvereniging: de gezamenlijke schaakavond voor junioren en senioren. De ouderen komen wat eerder op zo’n avond en de jongeren blijven wat langer.

Aan het begin van de avond worden de gemengde tweetallen samengesteld, die zich tooien met fantasierijke namen als ‘De Dames’ en ‘Snelle Cheeta’s’.

De jeugd en de senioren aan het werk in De Commanderij

In de gewone partijen legt de jeugd het vaak af tegen de geroutineerde ouderen, maar in spelvarianten als doorgeefschaak, blijken de jongeren flexibeler. Ook in snelschaak weten ze menige oudere speler te verschalken. En vooral als de leider van de avond, Hotze Tette Hofstra, de jongeren ook nog eens tijdvoordeel geeft. Een scalp van een senior levert trouwens ook meer punten op dan die van een junior.

Organisator Hotze Tette Hofstra legt uit hoe gaat werken

Victoria Iedereen amuseerde zich op deze avond. Het schaakplezier stond dan ook voorop, maar er werd daarnaast flink gestreden. Kreten van victorie en afschuw klonken soms door de zaal en er werd ook veel gelachen. Schaken blijkt heel goed te zijn voor je humeur.

Aan het eind werden de prijzen uitgereikt. Jeugdleider Jan Wouters hing persoonlijk de bronzen, zilveren en gouden medailles om bij degenen, die bij alle schaakdisciplines de meeste punten hadden vergaard.

Podium Het podium zag er als volgt uit: 1. Kingstalkers (Michael Isa/Hans van de Weteringh) 11 pnt; 2. The Unbeatable Bitterballen (Arnold Lucerath/Noël Bovens) 7,5 pnt; 3. The Ladykillers (Stan de Bruin/Sjoerd de Rave) 6,5 pnt.

Jeugdleider Jan Wouters reikt de prijzen uit. Rechts voorzitter Teunis Bunt

Het was overigens de eerste keer dat een duo, waarin jeugdspeler Stan de Bruin deel van uitmaakte, geen kampioen werd.

De jongste spelers gingen na de prijsuitreiking tevreden naar huis. Enkele oudere jeugdspelers bleven nog lang door vluggeren met een aantal senioren. De avond was duidelijk een succes. En dat werd onderstreept door het luidruchtige vluggeren als slot.

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief