Kampioenschap kan John Riksen niet meer ontgaan

Afgelopen maandag speelde de nummer één tegen de nummer twee en dat werd een spannende pot. De uitslag zorgde er voor dat John Riksen een onoverbrugbaar gat heet weten te slaan met nummer twee Chris van Oosterwijk. Deze heeft nog wel de tweede plaats stevig in handen.

Maar voordat de strijd losbarstte werd eerst het kampioenschap gevierd met heerlijke gebakjes van één van de twee alom vermaarde banketbakkers die Bennekom rijk is. Dat bracht inspiratie, want er werd niet op veel borden gespeeld, maar de strijd was er niet minder om. De topper was dus de partij Chris van Oosterwijk en John Riksen en deze was was heroïsch. Van oosterwijk steeg boven zichzelf uit en speelde  erg goed. Hij  creëerde zwakten op damevleugel en uiteindelijk bleek pion a7 van Riksen niet meer te redden. Deze kon echter nog niet meteen geslagen worden, omdat Riksen kansen had op de koningsvleugel. Die pareerde van oosterwijk aardig, maar toen hij zijn paard van c6 terugtrok naar d4 werden de dreigingen van Riksen groter. Beide spelers waren al in tijdnood en uiteindelijk hield Riksen het hoofd koeler dan van Oosterwijk.

Micheal Issa was een tijdje afwezig en mocht gelijk aan de bak tegen Gary Dinsbach. Deze was een maatje te groot en won afgetekend. Dick Brehen speelde krachtig tegen Jan de Jonge en wist aardig wat druk te creëren. De Jonge poogde het dicht te houden, maar er waren wat onnauwkeurigheden van Brehen voor nodig om het halve punt binnen te kunnen slepen.

Jaap van Donkelaar wist enigszins verrassend Hans van de Weteringh te verschalken, Van de Weteringh had druk vanuit de opening, maar van Donkelaar kon tegenkansen creëren en wist  een toren te verschalken. Dat was te veel van het goede voor van de Weteringh. Van Donkelaar staat met deze overwinning op een fraaie vijfde plek en wie weet zit er meer in het vat.

Met nog een ronde of 5 te gaan kunnen we stellen dat Riksen kampioen wordt en het ziet er van uit dat de tweede plek naar van Oosterwijk gaat. Jan Wouters, Teunis Bunt en Martin Markering staan dicht bij elkaar, maar ook Jaap van Donkelaar (verrassend) en Gary Dinsbach staan in de buurt. Zij allen

Tweede Paasdag wordt er niet geschaakt, dus de 25e gaan de deuren weer open.

John Riksen 1533
Chris van Oosterwijk 1149
Jan Wouters 944
Teunis Bunt 938
Martin Markering 934
Jaap van Donkelaar 905
Gary Dinsbach 872
Teun Altingh 770
René Bakker 679
Jan de Jonge 608
Sjoerd de Rave 514
Harry Verhoef 439
Micheal Issa 421
Hans vd Werteringh 383
Dick Brehen 303
Sjoerd van de Veer 201
Joop de Bruin 138
Gerhard Bakker 117
Martijn Pauw 73
Ed de Beule 56

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief