Koning remise heerst bij schaakclub  BSV Bennekom

Er viel veel te kijken bij het spectaculaire duel Jaap van Donkelaar – Martin Markering (rechts)

Hoewel er best gestreden werd, voerde vredelievendheid qua uitslag de boventoon in de zesde ronde van de tweede competitie bij schaakclub BSV Bennekom. Maar liefst vijf remises vielen er te noteren tegenover vier winstpartijen. Koploper Harry Verhoef bleef tegen Teunis Bunt overeind, maar zag wel Hotze Tette Hofstra dichterbij komen.

De eerste die gereed was, was Hotze Tette Hofstra, die tegen de hoog staande Dick Brehen geen moeilijk avond had. Die opende de h-lijn van Hotze door een paard tegen een loper te ruilen. Vervolgens dirigeerde de titelverdediger meer stukken richting koning en maakte gebruik van allerlei penningen en schijnoffers om de partij snel af te maken.

Topper De topper van de avond tussen de nummers 1 en 2, respectievelijk Harry Verhoef en Teunis Bunt, had behoorlijk wat onderhuidse spanning. Echter zolang de spelers de juiste zetten blijven doen, komt er geen uitbarsting en zo ook in deze partij. Het aangestoken vuur kwam niet tot ontbranding en met eeuwig schaak waren beide matadors tevreden.

Koploper Harry Verhoef (rechts) in duel met Teunis Bunt

Jan Wouters was zijn bril vergeten en vond remise tegen Albert Smit daarom ook een best resultaat. Dat had overigens niet zo veel te maken met het feit dat Wouters niet zoveel zag in de partij. Het stond gewoon erg gelijk. Noël Bovens had een mooie verdedigingszet van Hans van de Weteringh overzien en moest met wit ook in remise berusten.

Ontstemt Dat resultaat kwam ook bij Joop de Bruin tegen Teun Alting en René Bakker tegen de op krukken lopende Rinus van der Molen op het scorebord. Daar was Bakker enigszins ontstemt over, want hij stond heel mooi. Hij dacht de winnende combinatie op het bord getoverd te hebben, maar Van der Molen had een escape, die eeuwig schaak opleverde.  Dat Rinus überhaupt achter het bord zat was een prestatie. Een week eerder lag hij nog op de operatie tafel, om de knie te laten reviseren.

René Bakker (rechts) liet tegen Rinus van der Molen voordeel glippen

Reguliere winstpartijen waren er voor Gary Dinsbach tegen Hans Gillet en Sake van der Schaaf tegen Sjoerd de Rave. De partij van de avond qua amusementswaarde was die tussen Martin Markering en Jaap van Donkelaar. Markering liet een voordeel verzanden. Toch kwam hij huizenhoog gewonnen. Tot hij vreselijk misgreep.  Donkelaar dacht met een aftrekpenning de partij simpel te winnen, maar dat was zo’n beetje de enige verliezende manoeuvre. Een zeer fortuinlijk punt voor Markering, maar wel entertainment voor het publiek.

Zie voor uitslagen en stand deze link

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief