Martijn Bakker wel bekerkampioen bij SV De Cirkel

Zichtbaar opgelucht verliet Martijn Bakker afgelopen dinsdag in De Open Hof de speelzaal. Even eerder had hij in de tweede partij van de bekerfinale tegen Harold Boom de titel binnengehaald.

,,Afgelopen zaterdag verloor ik een belangrijke partij in de KNSB-competitie bij BSV Bennekom. Gisteren werd ik in Bennekom geveegd in de halve finale van de bekercompetitie, dus ik kwam vanavond gehavend aan in de Open Hof”, verzuchtte na afloop Bakker.

Dat bleek wel uit de eerste partij van de bekerfinale. Harold Boom kwam erg sterk uit de startblokken en won een pion. Vervolgens wikkelde hij af naar een gewonnen toreneindspel. Beide spelers kozen echter in tijdnood wat minder goede zetten. Bakker won een pion terug en kon ondanks zijn gehavende pionnenstructuur de partij remise houden.

Met deze wake-up-call op zak startte Bakker de tweede partij, ditmaal spelend met de witte stukken. Hoewel Bakker een goede snelschaker is, dichtte hij bij een eventuele barrage aan Boom de beste kansen toe. Winnen in deze tweede partij was min of meer noodzakelijk. Bakker ging volop in de aanval en bracht al zijn stukken in de richting van de vijandelijke koning. Toen Boom een vergiftigde pion nam, vond Bakker een mooie matcombinatie. De sportieve Boom gunde Bakker de eer om de matcombinatie te voltooien.

Nadat hij zeven jaar geleden de titel al eens behaalde, mag Bakker zich derhalve voor de tweede keer bekerkampioen van De Cirkel noemen.

Tekst en foto website De Cirkel

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives