Martijn Bakker beste snelschaker in Ede

Martijn Bakker (rechts) verloor in de finale alleen van Willem Slagter

Martijn Bakker is winnaar geworden van het door de Edese Schaakvereniging georganiseerde snelschaaktoernooi om het Open Edes kampioenschap. Dit kampioenschap vond traditiegetrouw plaats op de eerste donderdag na Nieuwjaar.

De twintig deelnemers bonden de strijd aan in partijen met een bedenktijd van slechts vijf minuten per persoon. Eerst werden negen voorronden gespeeld om te bepalen wie in de finalegroep om het kampioenschap mochten spelen. Net als de latere kampioen Martijn Bakker wist Sjoerd Meijer hierin 7½ punt uit negen partijen te scoren, waarbij Sjoerd de onderlinge confrontatie won.

Na een felle strijd wisten naast deze twee spelers ook Bart Koeweiden, Erik van den Eijkel, Willem Slagter, Edwin Groen, Martin Roseboom en huisschaker Franklin van der Vlies zich voor de finalegroep te kwalificeren.

Hans Thuijls van ESV feliciteert Martijn Bakker

In de finalegroep kende Sjoerd Meijer een beroerde start met slechts een half punt uit vier partijen. Daarentegen ging Martijn Bakker als een speer door zijn eerste vier partijen te winnen. De concurrentie liet punten liggen, zodat Martijn al voor het ingaan van de laatste ronde kampioen was: alleen tegen Martin Roseboom stond hij een remise af.

Dat Martijn zijn laatste partij tegen Willem Slagter verloor mocht hem niet deren. Met een fraaie score van 5½ uit 7 bleef hij de nummer twee Bart Koeweiden een vol punt voor. Bart werd daarmee wel het beste ESV-lid. Op de derde plaats eindigde Erik van den Eijkel met 4 punten.

De tweede finalegroep werd gewonnen door Ronald Klaassen, die 4½ uit 6 scoorde, in de derde groep toonde Jan Hartsuiker zich met 4 uit 4 de sterkste.

Bron: website Edese Schaakvereniging

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief