Martin Markering blijft in Rapid ‘de man’ in bonus

Martin Markering blijft in de strijd om de titel Rapid bij schaakclub BSV Bennekom  op kop. In de tweede sessie van vier partijen voegde hij maandagavond drie punten toe aan zijn maximale score uit de eerste sessie. Wel moest hij twee keer remise toe staan.

Voorbeeld Een Markering in vorm is, een zeer bedreven Rapid-speler. Dat kan heel goed reden zijn dat eerst outsider Ed de Beule met een puntdeling tegen hem genoegen nam en dat vervolgens Noël Bovens het voorbeeld volgde.

Geen verkeerde gedachte van het tweetal, want daarna hakte Markering er weer in. Eerst ging Harry Verhoef, die toch ook best uit de voeten kan in dit spelletje, er aan. En in de achtste  ronde trok Hans van de Weteringh aan het kortste eind. Kortom: Markering zit in de finale straks al wel in de hoofdgroep van zes spelers.

Riant Dat kan Ed de Beule nog niet zeggen. Wel staat hij met zes punten, eentje minder dan de koploper, er ook riant voor. De Beule verloor wel van Hotze Tette Hofstra, maar won van Benno van der Veen en Teun Alting. Het verschil met nummer zes is twee punten, dus moet De Beule op maandag 26 februari in de derde sessie er nog even tegenaan.

Dat laatste geldt ook nog wel voor Hofstra, die met 3,5 punten zijn totaal tot 5,5 punten flink opschroefde. Hij zegevierde over Teun Alting, Dick Brehen en kwam na de winst op De Beule met Benno van der Veen remise overeen. In de derde sessie zal de kampioen zich echter door de achtervolgers niet de kaas van het brood laten eten.

Hoofdgroep Overige kandidaten voor de hoofdgroep zijn: Benno van der Veen (5), Noël Bovens (5), Jan Wouters (4), John Riksen (4,5), Harry Verhoef (4) en Teun Alting (4). Zij zitten allen op het vinkentouw, maar zullen in de derde sessie ook alles uit de kast moeten halen om bij de ‘elite’ te komen.

Stand na 8 ronden

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief