Martin Markering en Chris van Oosterwijk op 100%, Noël Bovens speelt fraaie partij

Noël Bovens speelde fraaie partij tegen René Bakker

Wederom hadden 12 schakers de weg naar de Commanderij gevonden, hetgeen gezien de omstandigheden een mooi aantal is. Martin Markering was als eerste klaar en Chris van Oosterwijk als laatste, maar met gelijk resultaat. Omdat Markering iets sterkere tegenstand heeft gehad staat hij bovenaan.

Gary Dinsbach had niet zijn avond. Hij beantwoordde de Trompovski van Markering met passief spel en toen hij d6 in plaats van d5 deed, kon Markering de muur van pionnen voor de koning in het centrum openbreken en de koning naar een matnet op de damevleugel jagen. Dat mat op de 18e zet wachtte Dinsbach niet meer af. De jeugd deed het deze avond iets beter dan de week ervoor. Micheal Issa had steeds wat actiever spel tegen Jaap van Donkelaar en toen deze niet oplette wist Issa slim een stuk te vangen. Ook Philip Gabbert speelde een goede opening en won een pion tegen Sjoerd de Rave. Die wist de stelling echter zo ingewikkeld te maken dat Gabbert misgreep na een schijnoffer van de dame door de Rave. Maar als Gabbert zo doorgaat dan komen de punten vanzelf een keer.

Michael Issa scoort eerste seniorenscalp van het seizoen

Ondertussen speelde Teunis Bunt een dubieuze openingsvariant tegen Teun Alting. Die pakte dit met een strategisch pionoffer voortvarend aan en kwam beduidend beter te staan. Toen hij op zijn beurt een pion voorkwam bleef er echter een moeizaam toreneindspel over. Daar had Alting geen zin in en tevreden met een half punt bood hij remise aan. Dat kon Bunt op zijn beurt niet weigeren.

Teun Alting draaide Teunis Bunt de schroeven aan

De mooiste partij van de avond speelde Noël Bovens tegen René Bakker. Bakker speelde met Lc5 een onnauwkeurige zet en Bovens voerde de druk vanuit de opening op. Met Pd6 drong hij de zwarte stelling binnen. Dat paard ging er af en het kostte zelfs een pion, maar daarna stonden de stukken van Bovens prachtig. Met subtiele zetten bleef hij zijn positie verbeteren en voor Bakker zat er niets anders op dan de pion terug te geven. Dat mocht geen baat hebben, want Bovens bleef druk houden. De partij was abrupt afgelopen door een fout van Bakker die door een simpele combinatie de dame verloor, maar ook in de analyse achteraf was er geen houden aan. Een mooie strategisch en tactisch fraai gespeelde partij van Bovens. De langste partij was zoals gezegd die van Chris Oosterwijk die met wit tegen Hans van de Weteringh speelde. Dit werd een beetje een roller-coaster al was het Oosterwijk die steeds de bovenliggende partij was. Maar iedere keer als hij groot voordeel leek te hebben, liet hij van de Weteringh terugkomen in de partij. Op het eind bleef er het beruchte toreneindspel met twee extra pionnen op de f- en h-lijn over. De toren van van de Weteringh leek de zaakjes op de onderste rij onder controle te hebben, maar het was lastig. Door een onnauwkeurigheid kwam van Oosterwijk toch verder met de pionnen en toen van de Weteringh ook de laatste potentiële (of slechts optische?) kans op remise via een dolle toren liet liggen kon van Oosterwijk na lang zwoegen het punt bijschrijven.

Chris van Oosterwijk moest hard werken voor een punt tegen Hans van de Weteringh

Voorlopig lijkt het erop dat er ondanks aangescherpt beleid doorgeschaakt kan worden. Mocht dit veranderen dan zullen we hierover via dit medium en email aan de leden nadere mededelingen doen, maar vooralsnog is iedereen welkom. We hebben ruimte genoeg om de ‘social distancing’ normen te kunnen waarborgen.

Philip Gabbert bereidt pionwinst voor tegen Sjoerd de Rave

Gary Dinsbach had een zware avond tegen Martin Markering

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief