Martin Markering ontketend in eerste sessie Rapid

Ontketend! Dat was Martin Markering bij BSV Bennekom maandagavond in de eerste sessie Rapid. In de vier afgewerkte ronden scoorde hij honderd procent. Zelfs de scalp van Hotze Tette Hofstra raapte Markering op.

Markering glunderde een kleine dag later nog van zijn succes.  Kreten als: het ging wel lekker en ik speelde tegen Benno een strakke pot, logen er dan ook niet om. Terecht!  Beetje geluk was er wel, maar ook dat hoort er bij in het wat snellere spelletje.

Het spits Teun Alting was het eerste slachtoffer. Die deed het in de opening beter tegen Markering. Deze moest er wel  tegenaan en zag Alting een foutje maken. De rest was vervolgens snel geregeld. Nummer twee, die aan het spits werd geregen, was René Bakker. Die kreeg in een positioneel gevecht een dubbel pion en dat gaf druk. Markering greep wat pionnen en schoof het uit.

En toen was daar het treffen met kampioen Hotze Tette Hofstra. Die had veel tijd nodig, omdat Markering het hem niet gemakkelijk maakte. De klok bleek onverbiddelijk. En wat Hofstra zelden overkomt, hij ging door zijn tijd.  In de vierde ronde kwam Markering tegenover Benno van der Veen te zitten. Deze dacht beter te staan, maar kreeg het lid op de neus. Er gingen pionnen af en meer had Markering niet nodig.

Kielzog Slechts twee spelers slaagden er in om in het kielzog van Markering te blijven. Ed de Beule en John Riksen sloten hun onderlinge duel met remise af en dat was het enige halve verliespuntje. De overige drie wedstrijden werden door beiden gewonnen. Riksen, die vorig jaar met vier uit vier startte,  had het genoegen om in ronde vier Hofstra op een nul te trakteren. Hofstra had weinig of geen pionnen op de koningsvleugel en zag Riksen door het centrum opmarcheren. Hofstra probeerde met man en macht de zaak te redden, maar slaagde daar niet in.

De Beule won van Chris van Oosterwijk en Martijn Pauw, alsmede van Noël Bovens. Opvallend wel dat De Beule de meeste tijd nodig had. De rest moest daardoor telkens op hem wachten. Overigens won Pauw wel de overige partijen en wel tegen Bovens, Sjoerd de Rave en Teunis Bunt. Ook Van der Veen eindigde de eerste sessie op drie punten. Hij scoorde tegen Jaap van Donkelaar, Gary Dinsbach en Gerard Bakker.

Vervolg Maandag 22 januari 2018 is de tweede sessie van vier partijen en op maandag 26 februari volgt de derde sessie. In totaal worden in de voorronden 12 partijen gespeeld. Daarna volgt de finale in groepen van zes spelers.

Contact BSV Bennekom schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Enige voorwaarde is om 19.55 uur aanwezig zijn. Inlichtingen bij Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of maandag in de speelzaal

Stand na vier ronden: 1. Martin Markering 4 pnt; 2/3. John Riksen en Ed de Beule 3,5; 4/5. Martijn Pauw en Benno van der Veen 3; 6/13. Hotze Tette Hofstra, Teunis Bunt, Noël Bovens. Gary Dinsbach, Teun Alting, René Bakker, Kees van Dijk, Gerhard Bakker 2; 14. Martien Smit 1,5; 15/19. Jan Wouters, Chris van Oosterwijk, Rinus van der Molen, Jaap van Donkelaar en Sjoerd de Rave 1; 20. Jaap Nugteren 0,5.

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief