Mooie strijd op goed bezette avond bij BSV

BENNEKOM – Met elf partijen was de avond bij BSV Bennekom in De Commanderij goed bezet. De topper qua stand was de confrontatie tussen de nummers 1 en 3 Teunis Bunt en Noël Bovens.

De laatste had wit en leek goed uit de opening te komen, maar Bunt had tegenspel. Bovens speelde een mooi uitziend schijnoffer, maar Bunt nam dit niet aan en bracht met de pionnzet d3 allerlei dreigingen in de stelling. Bovens verdedigde de dreiging tegen pion f2, maar moest wel een zwarte pion op c2 toelaten. Toen hij deze onderschatte, kwam de zwarte toren ter ondersteuning binnen en was het snel gedaan.

De andere topper, maar dan op rating was de partij tussen Hotze Hofstra en Ed de Beule. De opening zal objectief gelijk zijn geweest, maar Hofstra zorgde met wit ervoor dat de Beule steeds wat probleempjes moest oplossen. Dat lukte uiteindelijk niet en toen er teveel stukken bleven hangen gaf de Beule op.

De laatste topper was de wedstrijd tussen John Riksen en Martin Markering. Het was een taai gevecht met veel tactische dreigingen. Die kwamen uiteindelijk niet op het bord en na ruil van dames, een toren en wat lichte stukken werd de vrede getekend.

Leuke partijen speelde de jeugd, maar Micheal Issa kon het met wit ondanks een kwaliteit meer niet bolwerken tegen Gerhard Bakker toen die met toren en stukken binnenviel. Tom Neijenhuis lette niet op in de opening, maar maakte het Joop de Bruin met zwart daarna nog knap lastig. Toen de Bruin echter de dreigingen geneutraliseerd had kon het punt worden bijgeschreven

Goed doen nog steeds Hans van de Weteringh en Sjoerd de Rave het. De eerste speelde een degelijke partij tegen Albert Smit waarbij de stelling steeds verbeterd werd tot Smit het niet meer kon houden. De Rave zette Sake van der Schaaf onder druk en die overzag daardoor een mooie vork.

Remises waren er verder in de partijen Rinus van der Molen tegen Hans Gillet, Jan Wouters tegen Gary Dinsbach en René Bakker tegen Chris van Oosterwijk al mocht die laatste tegen twaalven zijn handen dichtknijpen. Door een paard te offeren tegen een pion liet hij Bakker te weinig materiaal om nog te winnen, maar daarvoor waren er voor Bakker vele wegen geweest die naar de winst hadden geleid.

Stand op kop

  1. Teunis Bunt    279                         
  2. John Riksen    237,5
  3. Noel Bovens   210,5
  4. Hans van de Weteringh  210
  5. Martin Markering  196
  6. Hotze Hofstra    193

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief