Mooie zege BSV Bennekom 4 op ASV 13

In de vierde ronde van de OSBO competitie speelde BSV Bennekom 4 thuis tegen ASV 13. Winst was nodig om te kunnen mee doen in de top. En dat lukte ruimschoots. Er werd een mooie 3-1 zege geboekt. Het pleit was na ruim twee uur spelen al beslist.

Aanvulling: diagram slotstelling Sjoerd de Rave

De start was minder florissant. Sake van der Schaaf vergiste zich tegen Theo van Lotringen en dat kostte een stuk. Hij probeerde het nog lang, maar moest uiteindelijk de vlag strijken.  Dat betekende 1-1, want eerder had Dick Breher tegenstander Kazem Mollahosseini al op een paardoffer getrakteerd. Vervolgens ging de Arnhemmer met dame en toren mat.

En het zag er op de twee andere borden ook goed uit voor BSV Bennekom 4. Sjoerd de Rave ontketende tegen Thijs Stomphorst een heel sterke aanval op de koning. En dat deed Albert Smit ook in het duel met Jan Zuidema. De Rave zette alle zware stukken in, veroverde uiteindelijk triomfantelijk de dame en daarmee de winst. Smit kreeg de dame ook te pakken, zij het tegen twee torens. Er bleef voor Smit wel een stuk aan de strijkstok hangen en daarmee de zege in de partij.

Slotstelling Sjoerd de Rave

Sjoerd heeft een prachtige stelling gecreëerd. Hij dreigde al een tijdje met mat op f7 en viel met toren d7 de dame aan van zwart op e7. Zwart speelde De5 en toen kwam de klapper: Te6. Prachtig. Het is natuurlijk altijd uit. op 1. …. Kxd7 volgt 2. Txe5, Pxe5 3. Dxe5. Op 1. …. Dxe6 komt 2, Lxe6, Td8 Txf7, 3. Kf8, Txe5. En op 1. …. Pe7 volgt 2. Tdxe7+, Kf8 2. Dxd5, f6 3. Dxf6

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives