Rembrandt Bruil eindigt als derde bij NK tot 16 jaar

 

De drie hoofdrolspelers van het NK B-jeugd: rechts Rembrandt Bruil.  Foto: website Schaaksite (Harry Gielen)

Het Nederlands kampioenschap schaken B-jeugd had vooraf een paar duidelijke favorieten, maar het leek wel alsof niemand kampioen wilde worden. Liefst drie keer kwam er een ongedeelde koploper en iedere keer ging die onderuit! 

Zie ook website NK Jeugdschaak

Daaronder twee keer Rembrandt Bruil, speler van BSV Bennekom. Hij werd uiteindelijk wel fraai tweede, maar verloor de barrage om het EK-ticket. Jonas Hilwerda was uiteindelijk degene die het laatst lachte. Hij pakte op de slotdag de titel

Rembrandt wist dat hij moest winnen voor een barrage om de eerste plaats, of remise moest spelen voor een barrage om plaats 2. Lange tijd leek hij tweede te gaan worden, maar vlak voor de tijdcontrole gaf tegenstander William Shakhverdian  een pion weg. Het verzilveren daarvan bleek echter niet eenvoudig.

Uiteindelijk verzuimde Rembrandt de genadeklap uit te delen. En toen hij de pluspion weer inleverde, was het snel duidelijk dat er niets meer voor hem te halen viel. Remise dus, en daarmee was Jonas kampioen en resteerde voor Rembrandt een barrage tegen Tim om het EK-ticket. En dat liep voor de vijftienjarige speler van Bennekom dus verkeerd af.

Toch kijkt Rembrandt op een sterk toernooi terug. Hij behaalde de hoogste TPR en de meeste weerstandpunten (punten van de tegenstanders opgeteld).  En hij versloeg als enige de latere kampioen Jonas Hilwerda en nog wel met zwart. Terecht werd hij maandagavond in De Commanderij bij BSV Bennekom door voorzitter Teunis Bunt dan ook uitgebreid in het zonnetje gezet.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief