Rembrandt Bruil in NK B-jeugd 2019 update 2

Rembrandt Bruil (links) gaat op jacht naar de titel, maar ook op een ticket voor het EK.

In het Van der Valk Hotel in Assen wordt van zondag 28 april tot en met zaterdag 4 mei het toernooi om het Nederlands Jeugdschaak kampioenschap gespeeld. En met deelnemers uit de Veluwe/Vallei. Dagelijks zullen trachten via een update verslag te doen van Rembrandt Bruil zijn werk.

Zie ook website NK Jeugdschaak

Wageningse Anna Martinez is toch niet present in de A-categorie meisjes. Zij was als derde geplaatst. Echter heeft Anna zich wegens ziekte teruggetrokken. Vorig jaar werd de speelster van SV Wageningen in de gecombineerde A-B categorie tweede. Zus Sarah Martinez neemt deel bij de meisjes B-categorie. In 2018 werd zij vijfde in de C-categorie.

Bij de jongens tot 16 jaar is Rembrandt Bruil, speler van BSV Bennekom en inwoner van Elst (G) opnieuw deelnemer. Hij is als tweede geplaatst en eindigde in 2018 in dit kampioenschap als tweede achter rivaal Eelke de Boer. Deze speelt nu in de groep tot 20 jaar. Randwijk er Elmar Roothaan neemt ook deel bij de B-jeugd. Hij is speler van SV Wageningen.

In de titelstrijd tot 16 jaar speelt ook Edenaar Frank van Wijngaarden. Hij is als twaalfde geplaatst en lid van De Cirkel Ede.

Resultaten

Ronde 1: Rembrandt startte met zwart met enig geluk. Hij nam met een paard tegen Chi Yun Cohung een achteraf enigszins giftige pion op b3. Wit viel met Tc7 de zwarte dame aan en Rembrandt reageerde logisch met Td7,  waarna torenruil volgde en later partijwinst voor zwart. Echter had wit na Td7 beter Da4 kunnen spelen, want dan stonden zowel het paard als de toren in en was de zwarte stelling enkele zetten later ineen gestort!

Ronde 2: Op bord 2 vond een heuse kraker plaats: de nummers 2 en 3 van de plaatsingslijst, Rembrandt Bruil en Onno Elgersma namen het tegen elkaar op. Er kwam een standaard Damegambiet op het bord, waarin Rembrandt het met een minderheidsaanval probeerde. Die bleek echter vooral in het voordeel van Onno, en nadat Rembrandt tot overmaat van ramp ook nog een belangrijke pion weggaf leek de strijd gestreden. Rembrandt kan echter als geen ander zich terugvechten vanuit verloren stelling, en dat gebeurde ook nu. Hij wist een ongelijk lopereindspel met twee pionnen minder te bereiken, dat dankzij de actieve witte stukken nog net binnen de remisemarge bleek.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief