Rembrandt Bruil scoort uitstekend in simultaan bij seizoensopening BSV

 

Op maandag 5 september opende de Bennekomse Schaakvereniging het seizoen met een simultaan door Rembrandt Bruil tegen elf spelers. Die scoorde uitstekend: hij bleef ongeslagen en stond slechts drie remises toe.

Bruil ging voortvarend van start. In hoog tempo ging hij langs de borden. Na twintig zetten capituleerde de eerste speler en spoedig volgden er meer: na 35 zetten stond de simultaangever nog steeds op honderd procent en had hij al zes van de elf spelers verslagen.

Op de eenenveertigste zet bood Bruil remise aan Jan de Jonge, die dat graag aannam. Hij versloeg daarna nog Gary Dinsbach en Jan Wouters, die het lang hadden volgehouden. En toen waren er nog twee partijen aan de gang. Chris van Oosterwijk had tijdens de partij goede kansen en op een gegeven moment stond hij in het toreneindspel zelfs twee pionnen voor. Maar Rembrandt snoepte er weer eentje op en het resterende eindspel kon hij remise houden. Op het bord van Teun Alting was het lang spannend: een lastige stelling met een materiaalverhouding die het moeilijk maakte om in te schatten hoe het zou aflopen. Mogelijk heeft Alting kansen gehad, maar uiteindelijk was iedereen blij met remise.

9,5 uit 11, dat is een mooie score, zeker voor iemand die geen ervaring heeft in het geven van simultaans. Een mooie opening van het schaakseizoen. Op maandag 12 september is er in de Commanderij de Algemene Leden Vergadering en op 19 september is er een schaak-off, waar deelnemers zich nog voor kunnen aanmelden (https://schaakoff.nl).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief