Rembrandt Bruil wint Open Edese snelschaaktitel

Rembrandt Bruil heeft vorige week donderdag de Open Edese snelschaaktitel op zijn naam geschreven. Hij scoorde in de hoogste finalegroep vijf punten uit zeven partijen. Willem Slagter had dezelfde score, maar werd tweede op onderling resultaat.

Aan de traditionele titelstrijd, in Ede altijd in de eerste week van het nieuwe jaar bij de Edese Schaakvereniging afgewerkt, namen 24 spelers deel. Daaronder zes spelers van BSV Bennekom. Naast Rembrandt Bruil waren dat Martijn Bakker, Noël Bovens, René Bakker, Harry Verhoef en Hans van de Weteringh. Van dit zestal belandde Bruil, Martijn Bakker en Bovens in groep 1 en plaatsten Rene Bakker, Verhoef en Van de Weteringh zich voor groep 2. Bruil scoorde in de negen voorronden liefst acht punten. Martijn Bakker kwam tot 6,5 punten en Bovens behaalde zes punten.  Overigens kwam Sjoerd Meijer, titelverdediger , in de voorronden tot 7,5 punten.

Bruil startte de finale met een remise tegen Edwin Groen. Vervolgens werden Bart Koeweiden en Hein Bouwmeester aan de zegekar gebonden. Echter bleek in de vierde ronde Sjoerd Meijer te sterk. En dus zag het er nog helemaal niet naar uit dat Bruil de titel kon pakken. Meijer had ook wat verspeeld, maar Slagter stond op drie punten. Ook Martijn Bakker deed nog mee.

Toch sloeg de 14-jarige speler van BSV Bennekom toe. Eerst werd Martijn Bakker geklopt en daarna in de voorlaatste ronde concurrent Slager. De remise in de zevende en slotronde tegen Bovens was voldoende voor de titel. Want, zoals gezegd behaalde Slagter ook vijf punten, maar hij verloor in de finale dus van Bruil. Meijer werd derde en Bovens vierde. Beiden scoorden 4,5 punten.

Harry Verhoef won afgemeten groep 2. Hij scoorde 6,5 punten uit zeven partijen. Alleen moest aan Hans van de Weteringh een halfje worden prijsgegeven. Winst werd geboekt tegen Wilfried Snijders, Mart Pol, Hans Thuijls, Jan van der Sleen, Erik van den Eijkel en René Bakker, die zesde werd.

Uitslagen en standen zie: Kampioenschap

Foto’s website Edese Schaakvereniging

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief