Schaak mee met BSV!

De leus ‘Schaak mee met BSV’ werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw  gelanceerd om Bennekommers aan te moedigen bij BSV te komen schaken. Het was destijds een initiatief van Klaus Bodlaender, die overigens in de loop van de tijd veel voor onze club heeft betekend. Aan het begin van het nieuwe seizoen is hij vijftigjarig lid.

 

De leus ‘Schaak mee met BSV’ wil ik nu gebruiken om het nieuwe seizoen te openen. Het is een uitnodiging aan alle leden om toch vooral regelmatig aanwezig te zijn op de clubavonden. Deze uitnodiging geldt natuurlijk ook voor geïnteresseerde niet-leden. Het bestuur zal zorg dragen voor een gevarieerd programma met interne en externe competitie, Rapid- en snelschaak-competitie, evenals evenementen zoals het Kreeft Consultancytoernooi en het Valleitoernooi, trainingen, enz.. Kortom: voor elk wat wils.

 

De KNSB helpt ons met de prikkelende leuze ‘Schaken een meesterlijke sport’, waarmee dit jaar een uitdagende campagne is gestart om de schaaksport een ambitieuzer imago te verschaffen. De bond wil de clubs ervan overtuigen dat ze meesterlijk zijn, waarin ‘meesters’ spelen, die goed zijn in wat ze doen. Dit moet appelerend werken op nieuwe leden.

 

Het plan is om via de website van de KNSB de clubs te ondersteunen met leuke ideeën ter verlevendiging van het schaakleven in de clubs. Er komt daartoe geen centraal meerstappenplan, maar een platform waarop voorbeelden van vormen van organisatie kunnen worden uitgewisseld tussen clubs en tussen regio’s. Hans Böhm zal fungeren als de vleesgeworden meesterlijke schaker, die een actieve rol zal spelen bij de uitwisseling van ideeën.

 

Het bestuur van BSV zal alert zijn op wat er via dit platform wordt gepresenteerd en zal eventueel bruikbare suggesties ter implementatie aan de leden voorleggen. Natuurlijk verwachten we van de leden ook dat ze actief ideeën laten opborrelen, mogelijk geïnspireerd door dat platform en deze tijdens de algemene ledenvergadering te berde brengen.

 

Het bestuur staat open voor inspirerende assistentie van alle leden; immers onze club kent uitsluitend ‘meesters’.

 

Ik wens allen een inspirerend en meesterlijk seizoen toe!

 

Jan Wouters

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives