Schaakjeugd BSV sluit seizoen af

De jeugdleden bij de Bennekomse Schaakvereniging BSV hebben maandag in denksportcentrum De Commanderij het seizoen 2012-2013 feestelijk afgesloten. Want, er viel wel wat te vieren voor de groep van veertien jeugdleden.

Zie ook sport Ede stad digitaal

Allereerst ging een aantal jonge clubleden vorige week op voor een schaakdiploma. Acht van hen slaagden. Ruben Campman, Anna Hoksbergen, Onno Koreneef (met lof!), Arnold Lückerath en Hidde van Vloten haalden het diploma voor stap 1. Voor stap 2 slaagden Maaike Gorissen en Johan Hoksbergen, terwijl Kas Gorissen voor stap 3 een diploma kreeg. De jeugdleden kregen hun opleiding van Jan Wouters, Hotze Tette Hofstra en Harry Verhoef. Het examen werd afgenomen door gecommitteerde Frans Bonnier uit Wageningen.

Afgelopen maandag werden de prijzen uitgereikt voor de verschillende in het afgelopen seizoen gespeelde competities. Bij de 12-kamp van het najaar 2012 gingen de drie prijzen naar Jacob Quak, Kas Gorissen en Natan van ’t Riet. De prijzen van de sterke 8-kamp van het voorjaar 2013 waren voor Kas Gorissen, Johan Hoksbergen en Jacob Quack. In de (jeugdige) 10-kamp vielen Arnold Lückerath, Maaike Gorissen en Philip Gabbert in de prijzen.

De geslaagden, de prijswinnaars en de overige jeugdleden keken tijdens een afsluitend snelschaaktoernooitje terug op een plezierig schaakseizoen. Zij zien, zo bleek, alweer uit naar het nieuwe seizoen dat op maandag 2 september zal starten.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief