Schaakmeester Grooten trainde BSV Bennekom

Internationaal schaakmeester Herman Grooten kwam maandagavond weer aan bij BSV Bennekom. In het denksportcentrum De Commanderij gaf hij de eerste sessie van drie trainingen.

Schaaktrainingen verzorgen is de laatste jaren vooral hét vak van Herman Grooten. Natuurlijk schaakt hij bij een landelijke club en heeft hij met echtgenote Petra in Eindhoven het Schaakcentrum Sterk Spel. Daarnaast is Grooten schaakjournalist bij onder meer Schaaksite.

Trainingen verzorgen kan Herman Grooten als de beste. Hij doet dit bij BSV Bennekom al vanaf 2008 en tot volle tevredenheid. De club raakt niet op hem uitgekeken en Grooten niet op de club. Dat bleek ook maandagavond. Niet echt volle bak, maar toch wel ruim twintig leden present. En zij beleefden een boeiende schaaksessie.

Tal van schaakingrediënten passeerden de revue. En daarbij is zelfwerkzaamheid in de ogen van Grooten belangrijk. In één van de lessen liet hij zien hoe in diverse varianten met koning en pion voor wit en zwart toch door wit kan worden gewonnen. Het heeft met de plek van de witte koning van doen. Staat die in een vak, dan lukt het. Ook liet de meester zijn leerlingen combineren. Het pionneneindspel kwam nog in een ander facet aan de orde. En hij speelde met een thema simultaan.

Grooten zou Grooten niet zijn als hij geen opdracht mee naar huis geeft. Eindspelfinesses en een snelheidstest. Later krijgen de ‘leerlingen’ van de sympathieke trainer de oplossingen per mail toegestuurd.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief