Schakers Bennekom vloeren in kleine minuutjes Ede

Bloed, zweet en tranen kostte het een schaakviertal van Bennekom, om in een wedstrijd voor de tweede ronde van de OSBO Cup tegen Ede 1, de winst te pakken. Op de valreep en onder grote spanning werd het 1-3 voor Bennekom.

Teamcaptain Rini Kreeft van Bennekom zag de bui al hangen voor zijn schaakteam. Maximaal zou het opnieuw 2-2 kunnen worden en moest er evenals in het seizoen 2009-2010 via snelschaken een positief resultaat worden neergezet. De spelers van Bennekom rechtte hun rug in de kleine minuutjes en pakte alsnog direct de zege. Goed voor plaatsing in de derde ronde.

Naar mate de speeltijd vorderde dreven steeds donkerder wolken boven de Bennekomse schaakhoofden. Hun teamcaptain kreeg het er Spaans benauwd van. Het zal toch niet gebeuren dat het mis gaat? Enige die voor het oog goed stond was Ed de Beule. Hij had tegen Cor van Ingen kansjes op aanval gecreëerd. Martijn Pauw was tegen Ronald Klaassen ook niet kansloos, terwijl Martin Markering in het duel met John Zandvliet alles uit de kast moest halen om een voordeeltje te bereiken. Echter gaf Hotze Tette Hofstra tegen Sjoerd Meijer twee pionnen cadeau. Het zag er niet goed uit voor de Bennekomse kopman.

In de kleine minuutjes van de klok keerden de kansen in het voordeel van Bennekom. Wel moest Ed de Beule onverwacht het hoofd buigen. De Beule kon ineens geen winnend plan vinden en zijn stelling ging zienderogen achteruit. Cor van Ingen opende dan ook de score voor Ede. De tegenvaller voor Bennekom werd goedgemaakt door Martijn Pauw. Hij zag Ronald Klaassen een foutje maken op de damevleugel en sloeg ondanks de tijdnood keihard toe. Een pionwinst werd meteen te gelde gemaakt. Pauw kon door de winst met een goed gevoel naar TATA in Wijk aan Zee afreizen.

Ondertussen was Hotze Tette Hofstra er voor gaan zitten en kwam toch sterk terug. Sjoerd Meijer hielp wel een handje door een stuk cadeau te doen en ook nog een onreglementaire zet te produceren. Hofstra kreeg er twee minuten tijd bij en had daardoor meer ruimte om de klus te klaren. Hij zorgde voor 3-1, want even eerder had Martin Markering al fraai John Zandvliet op verlies gezet. Deze bood remise aan, maar dat mocht van de Bennekomse teamcaptain niet worden aangenomen. Zandvliet ging vervolgens in de fout en dus kon Markering scoren. Een mooi cadeautje voor zijn 48ste verjaardag. En daarop werd in Kerkveste  een extra pilsje door de Bennekommers genomen.

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives