Schakers BSV Bennekom 2 kloppen nipt Edese SV 2

Het tweede team van BSV Bennekom heeft in De Commanderij ook de tweede wedstrijd in de OSBO-competitie gewonnen. Vraag echter niet hoe? In de derby met Edese SV 2 werd het nipt 4,5-3,5.

De thuisclub begon voortvarend. Al na anderhalf uur was het 1-0. Wim Thieme trakteerde op bord 1 Erik van den Eykel op een mooie combinatie op de damevleugel. Hij won een kwaliteit en zette de Edenaar mat. Ook voor Noël Bovens zag het toen al goed uit. Op bord 2 was Bart Koeweiden tegenstander en die zag Bovens offeren. Toen het materiaal terug was, ging het na ruim twee uur spelen uit en was het 2-0.

Die tussenstand was nog geen garantie voor een Bennekomse winst. Edese SV stond op een aantal borden beter. En dat kwam er ook uit. Chris van Oosterwijk kreeg een remiseaanbod van Hein Bouwmeester (ESV). Het werd even in beraad gehouden. Want, Harry Verhoef en Gary Dinsbach stonden niet echt lekker. De stelling van Verhoef stortte in en dus deed ESV via Edwin Groen wat terug. En ook Dinsbach verloor. Noud Vromans incasseerde het punt. Het werd 2,5-2,5 door de remise van Van Oosterwijk.

Toch leek het ineens crescendo te gaan voor BSV Bennekom. En wel omdat Cock Struijk door foutjes van Hans Thuijls gewonnen kwam te staan. En dat gold voor het oog ook voor Jan Wouters in de partij tegen ESV-er Peter Dullaart. Struijk won, maar Wouters ging in de fout en verloor. En dus stond het ineens 3,5-3,5. De partij tussen Teun Alting (Bennekom) en Alfred Gaasbeek moest de beslissing brengen. En die pakte goed uit voor de thuisclub. Gaasbeek gaf een toren cadeau. En daarmee was de wedstrijdwinst voor BSV Bennekom.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives