BSV Bennekom blijft op kop in promotieklasse

De hoofdmacht van de Bennekomse Schaakvereniging BSV blijft ongeslagen op kop in de promotieklasse van de OSBO. Ook in de derde ronde werd gewonnen en nog wel van angstgegner ASV 4. Het werd 6,5-1,5 voor de Bennekommers.

Zie ook sport Ede Stad digitaal

Het is tot nu toe uitermate spannend in de promotieklasse. Naast koploper BSV Bennekom hebben nog twee teams een honderd procent score, namelijk SMB Nijmegen en ZSG Zwolle. Bovendien staat Het Kasteel Wijchen op slechts één punt van deze ploegen. De hele top ontmoet elkaar in de komende ronden nog. Overigens zijn er dit seizoen twee promotieplaatsen naar de landelijke competitie beschikbaar. En het ziet er naar uit dat die naar de huidige leiders gaan.

Teamcaptain Rini Kreeft van BSV Bennekom denkt daar nog lang niet aan. ,,Eén zwaluw maakt zeker geen zomer en in dit geval twee of zelfs drie zwaluwen niet. We hebben in tegenstelling tot andere jaren een sterke start. Dat is mooi meegenomen. De weg is echter nog lang en zit vol angels en klemmen. In de volgende ronde wacht in Putten PSVDoDo. Daarna maar weer eens verder zien.’’

Een waarheid als een koe is dat het tegen ASV 4 gemakkelijk ging. BSV Bennekom ging opnieuw uit van eigen schaakkracht en speelde niet in een tactische opstelling. Echter zag het er na anderhalf uur alleen bij kopman Hotze Tette Hofstra goed uit. Hij kreeg tegen Ruud Verhoef een kwaliteit te pakken en had een uur later het punt op zak. Op dat moment stond ook Mike van Niel prima en keken  Noël Bovens, Ed de Beule en Benno van der Veen ook tegen goede stellingen aan.

De Bennekomse scoringsmachine begon na ruim drie uur spelen te lopen. Eerst was er nog een remise van Teunis Bunt op bord acht tegen Désiré Fassaert. Een beetje een tegenvaller, wat Bunt leek kansen te hebben op meer. Bovens noteerde vervolgens het tweede winstpunt. Na dameruil tegen torens brak hij op de c-lijn door. Van der Veen plette min of meer Ivo van der Gouw op de koningsvleugel en dus werd het 3,5-0,5. De wedstrijdwinst werd veilig gesteld door Van Niel, die zijn voordeel knap uitbouwde. Er was op dat moment amper 3,5 uur gespeeld.

BSV Bennekom maakte het karwei goed af. Eerst kwam Martijn Pauw op bord 2, na een sterke partij, met een knappe remise tegen Gonzalo Tangarife Ramirez, de speler met de hoogste rating bij ASV. Ook Wim Thieme bereikte een puntdeling en wel tegen Xadya van Bruxvoort. Winnen met een pion meer lukte net niet. Het slotoffensief kwam van Ed de Beule. Die kreeg tegen Cees Sep vrijpionnen en zette de ASV-er uiteindelijk mat.

Uitslagen

SMB – PSVDoDo 6-2
Bennekom – ASV 4 6,5-1,5
Het Kasteel – Pallas 2 5,5-2,5
ZSG – UVS 2 5-3
De Toren Arnhem 3 – Voorst 1,5-6,5
Stand
1. Bennekom 6 -19
2. SMB 6 – 16
3. ZSG 6 – 14
4. Het Kasteel 5 -14
5. Voorst 3 – 14
6. ASV 4 2 – 11
7. PSV DoDO 2 – 11
8. UVS 2 0 – 10
9. De Toren Arnhem 3 0 – 7½
10. Pallas 2 0 – 3½

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief