Schakers BSV Bennekom onderuit in Rotterdam-Zuid

De reserves van  Charlois Europoort hebben zaterdag de schakers van BSV Bennekom een flinke dreun verkocht.  Het werd in Rotterdam-Zuid liefst 5,5-2,5 voor de thuisploeg. Vorig seizoen zegevierde BSV Bennekom  in een spannende wedstrijd nog met 4,5-3,5.

De schakers uit Bennekom hebben in De Rustburcht, de speellocatie van Charlois Europoort, weinig of geen kans gehad. Teveel spelers gaven in deze wedstrijd, de vijfde ronde, niet thuis. Uiteraard werd er keihard gewerkt. Echter ging het met name op de onderste vier borden mis. Daar werd slechts een schamel halfje gescoord. Bovenin kwam het resultaat op vijftig procent uit. Te weinig.

De Bennekomse ellende begon bij Ed de Beule. Die kreeg tegen Marcel Schroer geen voet aan de grond en werd na drie uur spelen compleet weggeschoven. Een kwartier later werd het 2-0 door verlies van Noël Bovens. Hij leek tegen John Leer een remisekansje te hebben. Een misvatting. Met wat druk op zijn koning stortte de zaak in. En het werd zelfs 3-0. Kopman Hotze Tette Hofstra deelde in de malaise. Hij kwam er echt niet aan te pas tegen Kees van Drunen, greep niet terug op zijn trukendoos en verloor ook op tijd.

Even gloorde er wat bij BSV Bennekom. Martijn Pauw werkte met zijn zege op Kresna Soerjadi de nul weg. Het duurde bijna vier uur, maar de blijdschap was er niet minder om. Echter zou het bij dit winstpunt blijven. Hoewel het er op het oog wellicht anders uit zag, kon BSV Bennekom verder geen vuist maken. Martin Markering probeerde het sterk, kreeg ook een kansje, maar kwam niet verder dan remise.

Dat gold ook voor Martijn Bakker op bord 1. Hij vocht als een leeuw tegen Henk van de Velde, kreeg geen voordeel en moest berusten in de puntdeling. Door deze remise kwam Charlois Europoort op 4-2 met nog twee partijen te gaan. Daarin zwoegden Benno van der Veen en John Riksen. Riksen kwam tegen Lendert van den Ouden beter te staan. Het bleek mede door lopers van ongelijke kleur echter niet te winnen. Van der Veen kreeg kansjes, maar kon dat niet afmaken. Hij verloor een pion en ook nog het eindspel.

Er restte BSV Bennekom, dat nog wel op de zesde plaats staat, niets anders dan de wonden te likken. En daar hielp de afsluitende teambespreking bij Pizzeria Bennekom uitstekend bij. ,,In de volgende thuiswedstrijd op 4 februari volgend jaar tegen de reserves van ASV zal het team er weer staan’’, concludeerde teamcaptain Rini Kreeft dan ook optimistisch.

Voor uitslagen en stand zie BSV Algemeen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief