Schakers BSV Bennekom starten nieuw seizoen

De schakers van BSV Bennekom hebben afgelopen maandag de laatste voorbereiding voor het nieuwe seizoen 2016-2017 afgewerkt. In denksportcentrum De Commanderij werd de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden. Belangrijkste besluit is de verhoging van de contributie met twintig euro per seizoen.

Vrijwel zonder slag of stoot gingen de leden van BSV Bennekom de ALV akkoord met de plannen van het bestuur in het nieuwe seizoen. In de interne competitie, die over 30 ronden gaat, wordt na twee ronden ingedeeld op zogeheten TPR. Dat is nieuw. Ook wordt gestreden om het Rapid kampioenschap, is er strijd om de beker en zijn titels in snelschaak te winnen. In de bekerstrijd worden minimatches gespeeld. En dat is ook nieuw. Belangrijkste opzet in de competitie is dat iedereen altijd kan spelen, mits hij of zij om 20.00 uur present is. In de interne competitie worden maandag 12 september de eerste zetten gedaan.

Overigens werden ook de prijzen van het afgelopen seizoen uitgereikt. Kampioen Hotze Tette Hofstra was ‘’grootverdiener’’. Hij kreeg uit handen van Rinus van der Molen, wedstrijdzaken intern, de beker uitgereikt, maar won ook in het snelschaken. Noël Bovens werd tweede in de interne competitie en Benno van der Veen kreeg een beker uitgereikt, omdat hij het Rapidtoernooi heeft gewonnen. Bekerwinnaar Martijn Pauw krijgt later zijn prijs. Jan Wouters werd B-kampioen en Gary Dinsbach won de titel in groep C.

Training

Internationaal meesterHerman Grootengaat opnieuw in drie sessies trachten de leden van BSV Bennekom nog wat fijne kneepjes van het schaakspel bij te brengen. En de Eindhovenaar geeft die training op maandag 20 februari 2017, dinsdag 18 april 2017 en dinsdag 6 juni 2017.

Ook staat het alom bekende zogeheten Oliebollentoernooi op het programma. Dat wordt ditmaal gehouden op vrijdag 30 december. Het eerste Albert Heijn Bennekom BSV Schaaktoernooi, opvolger van het Kreeft Consultancy schaaktoernooi, is op zaterdag 3 december. Ook in denksportcentrum De Commanderij in Bennekom. Het is een landelijk en zelfs internationaal Rapidtoernooi. Overigens gaat BSV met vier team deelnemen aan de externe competitie. Het eerste team gaat opnieuw in de landelijke KNSB-competitie uitkomen. Drie andere teams spelen in de regionale bond, de OSBO.

Jeugd

De jeugd heeft twee grote activiteiten. Op maandag 17 oktober is het 35e nationale jeugdtoernooi en op woensdag 25 januari wordt het schoolschaaktoernooi Bennekom afgewerkt. De jeugdafdeling start, voor het eerst weer op maandag 12 september, al om 18.45 uur. Er worden trainingen voor wat gevorderden alsmede lessen voor beginners gegeven en er wordt een interne competitie gespeeld voor alle categorieën.

Inlichtingen over de jeugdafdeling, die bijna 20 leden telt, kunnen worden verkregen bij Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of maandag in de speelzaal.

BSV Bennekom schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij pr-en communicatiefunctionaris Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief