Powered by Max Banner Ads 

Schoolschaaktitel Bennekom voor Alexanderschool

Ineens was er woensdagmiddag een orkaan van geluid in Denksportcentrum De Commanderij in Bennekom. Want, het team van de Alexanderschool stak met aanhang juichend de armen in de lucht. Kas Gorissen van die school had enkele seconden eerder in de finale gewonnen van Martijn Beumer van de Prinsenakkerschool. En dus pakte de Alexanderschool de titel.

Zie ook sport Ede Stad: http://www.edestad.nl/lokaal/schoolschaaktitel_bennekom_voor_alexanderschool_34285625.html

Onderaan een fotoverslag.

Wat was de finale in het door de Bennekomse Schaakvereniging BSV georganiseerde toernooi ook dit keer spannend. De eindstrijd ging tussen de Alexanderschool en De Prinsenakkerschool. Deze laatste school verdedigde de titel en nam een 0-2 voorsprong. Eerst won Pascal van den Hudding van Jacob Quak en daarna klopte Mark Bakker opponent Johan Hoksbergen. Geen vuiltje aan de lucht zo leek het voor de titelverdediger.

Rode koontjes verschenen er nog net niet, maar de spanning ging naar het kookpunt toen Stan de Bruijn tegen scoorde. Hij zette David van de Voort mat. Tal van deelnemers en ook ouders omzoomden het eerste bord van Kas en Martijn. Bij winst van Kas, was ondanks de 2-2, toch de Alexanderschool kampioen. En wel omdat bij die stand het laatste bord afvalt. De eindstand wordt dan 2-1.

Kas wint ineens de dame van Martijn, maar levert het koninklijke stuk weer in. Toch bleef er nog veel aan de strijkstok hangen. Even later staakt Martijn dan ook de strijd.. De zege in het schoolschaakkampioenschap van Bennekom is voor de Alexanderschool een feit. Goed voor de grote beker en de deelname aan het regionale kampioenschap schoolschaken voor basisscholen. Trots als pauwen krijgen de vier de gouden medailles omgehangen. Het is feest!

Elf teams van Bennekomse scholen gaven acte de présence voor deze aflevering van het schoolschaken voor basisscholen in Bennekom. De Prinsenakkerschool speelde met vier teams, de Alexanderschool kwam zelfs met vijf teams, terwijl de Julianaschool en de Wingerd één team afvaardigde. De teams werden in twee groepen van twee teams ingedeeld, speelden vijf voorronden en vervolgens kruisfinales.

In groep A heerste Alexanderschool 1. Alle wedstrijden werden met 4-0 gewonnen. Prinsenakker 2 eindigde als tweede. Het verloor alleen van de groepswinnaar. Alexanderschool 3 werd derde. In groep B was Prinsenakker 1  niet te kloppen. Slechts een half bordpunt werd verspeeld. Prinsenakkerschool 3 werd tweede en Alexanderschool 2 eindigde als derde. Het betekende een plek in de kruisfinale. Daarin won Alexanderschool 1 van Prinsenakkerschool 3 en deed de Prinsenakkerschool 1 hetzelfde tegen hun tweede team.

Logisch dat het uiteindelijk draaide om de finale. Kas Gorissen, Jacob Quak, Johan Hoksbergen en Stan de Bruijn van de Alexanderschool wonnen het daarin uiteindelijk, zoals gezegd, tegen Martijn Beumer, David van de Voort, Pascal van den Hudding en Mark Bakker van de Prinsenakkerschool. De strijd om de derde plaats tussen Prinsenakkerschool 2  en Prinsenakkerschool 3 werd gewonnen door het tweede team. Stan de Bruin, Kas Gorissen en Mark Bakker scoorden elk 7 uit 7 en werden topscoorder van het toernooi.

Wedstrijdleider was Hotze Tette Hofstra, samen met Jan Wouters. Terwijl ook Auke Bonsma, Teun Alting, Wim Thieme, Martijn Tollenaar en Gerrit Jurg namens BSV in de organisatie assistentie verleenden. Alle deelnemers kregen bij de prijsuitreiking een leuke herinnering aan het kampioenschap mee naar huis.

De organiserende schaakvereniging BSV hoopt dat het schaken in het schoolschaaktoernooi naar meer smaakt. Enthousiaste kinderen kunnen terecht bij BSV op maandag van 18.45 tot 20.00 uur in De Commanderij. Zij krijgen les en spelen competitie.  De eerste vier keer kun je het gratis uitproberen. Inlichtingen bij Jan Wouters, jeugdleider BSV, tel. (0318) 41 62 80, e-mail [email protected] website www.bennekomsesv.nl

Eindstand

1. Alexanderschool 1; 2. Prinsenakkerschool 1;  3. Prinsenakkerschool 2; 4. Prinsenakkerschool 3; 5. Alexanderschool 2;  6. Alexanderschool 3; 7. Alexanderschool 4; 8. Julianaschool; 9. Alexanderschool 5; 10. De Wingerd; 11. Prinsenakkerschool 4.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives