Powered by Max Banner Ads 

Bennekom 1 terecht langs ASV 4

Om 12 uur is de wedstrijd op gang gekomen. Beide teams zijn op oorlogssterkte. In de afgelopen twee jaar heeft het eerste een “ASV syndroom” opgelopen door tegen meerdere ASV teams te verliezen. Dat gebeurde vooral in Arnhem en aangezien deze wedstrijd nu in de Commanderij plaatsvindt heeft BSV1 wel wat goed te maken. Het team zit dan ook tot op het bot gemotiveerd achter de borden. Allereerst de opstellingen:
1 Ed de Beule – Anne Paul Taal 0-1
2 Wim Thieme – Ivo vd Gouw rem
3 Bert Duijker – Paul Tulfer 1-0
4 Hotze Hofstra – Desire Fassaert 1-0
5 Noel Bovens – Ruud Wille 0-1
6 Martin Markering – Gerben Hendriks 1-0
7 Jan Wouters – Siert Huizinga 1-0
8 Teunis Bunt – Murat Duman 1-0

13:00 uur:
Na ruim een uur spelen begint het hier en daar te “ontdooien” op de borden. Anne Paul heeft tegen Ed de aanval opgezocht maar Ed pareert rustig. Wim pakt wat ruimtelijk overwicht. Datzelfde geldt voor Hotze. Bert vindt zichzelf op bekend terrein. Teunis krijgt een aanval op de koningsvleugel op zich af. Bij Jan en Noel is nog weinig spektakel. Martin daarentegen heeft een redelijk agressieve opening op het bord gezet.

14:00 uur:
Hier en daar komt er spanning op de borden. Enkele BSV-ers klinken al optmistisch. Bij Ed is het bord totaal ontdooid, sterker nog dat vliegt zo in brand. Tegenstander heeft een stuk geofferd maar krijgt daar vermoedelijk een sterke aanval door het centrum voor terug. Bert lijkt prettig te staan. Hotze staat volgens de kenners nu al goed. Bij Teunis is de spanning uit de stelling omdat de tegenstander veel heeft afgeruild. Ook Noel staat licht beter. Bij de andere borden is er nog weinig van te zeggen.

14:15 uur:
Zojuist heeft Martin fraai het eerste punt binnengehaald voor BSV. De aanval op de koning met dame en toren werd zijn tegenstander teveel. Wat bij Ed al werd voorspeld is ook uitgekomen. Hij heeft zijn dame voor 3 stukken geruild.
Noel is met een toren de tweede lijn binnengedrongen.

15:00 uur:
Na 3 uur spel is de strijd nu op alle borden losgebarsten. Ed moet met zijn stukken op jacht naar een plan. Bij Wim gaat het op en neer, het is duwen en trekken. Bert heeft een zwakke d-pion waar hij wat op moet bedenken. Hotze is bezig zijn tegenstander van het bord te duwen. Teunis lijkt een klein plusje te hebben in een toren eindspel. Ook bij Jan is het duwen en trekken. En wat er bij Noel gebeurt valt met geen pen te beschrijven. Hij heeft zijn dame geofferd, vermoedelijk met in zijn achterhoofd een matnet. Zojuist heeft hij opgegeven. Het zal nog moeten blijken waar het in zijn berekeningen is misgegaan. De stand is dus 1-1.

15:15 uur
Hotze heeft volgens verwachting gewonnen. Bert heeft een pionnetje gesnoept en mag met een actieve dame gaan zoeken naar de winst. Ed moet erg nauwkeurig spelen om de dame van zijn tegenstander in toom te houden. Teunis lijkt een piepklein plusje te hebben. Bij Jan en Wim is het afwachten.

16:10 uur:
De tijdnoodfase is ordelijk verlopen. Iedereen heeft op tijd de vereiste 40 zetten volbracht. Teunis wist enkele minuten geleden de overwinning te behalen. Jan heeft inmiddels een stuk gewonnen. Bert heeft nog steeds zijn pluspion, waar Wim onlangs een pion moest inleveren. Ed heeft op de een of andere manier met zijn paard een toren verorberd zodat hier nu twee torens met paard tegen dame winstkansen geeft.

16:25 uur:
Na lang nadenken heeft de tegenstander van Jan opgegeven, waarmee in ieder geval de 4 is bereikt. Maar het smaakt nu naar meer. Desondanks gaat Ed een toren teruggeven.

17:45 uur:
Ed heeft de ongelijke strijd opgegeven. Vrijwel gelijktijdig behaalde Wim het beslissende halfje binnen, waarmee de overwinning een feit is. Zijn tegenstander probeerde het wel met een pion meer, maar moest door de WL erop gewezen worden om wel te blijven noteren op het moment dat hij nog bijna 7 minuten had. Op dat moment bood hij remise aan.

Om 2 minuten voor 6 is de strijd afgelopen. Bert wint op degelijke wijze het dame eindspel waarmee de eindstand op 5,5 – 2,5 komt voor de Bennekommers!! Eindelijk weer eens een overwinning tegen de mannen uit Arnhem. Als vanavond de andere uitslagen in de Promotieklasse bekend worden zal blijken dat BSV weer voorzichtig omhoog mag kijken in de ranglijst!

Uitslagen zesde ronde
Bennekom – ASV 4 5½ – 2½
De Toren Arnhem 2- VDS 4-4
ZSG – Wageningen 3 2½ – 5½
Denk en Zet – Wageningen 2 6-2
Voorst – PION 2 4½ – 3½
Stand
1. Denk en Zet 12 – 32½
2. Wageningen 2 10 – 28
3. Wageningen 3 8 – 25½
4. Bennekom 6 – 25½
5. Voorst 6 – 24½
6. ASV 4 6 – 24½
7. Toren 2 Arnhem 5 – 19½
8. PION 2 4 – 22
9. VDS 3 – 20
10 ZSG 0 – 18

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives