Simultaan Herman Grooten bij BSV Bennekom succes

Ondanks het dreigende slechte weer, trok internationaal schaakmeester Herman Grooten maandagavond toch 18 spelers naar denksportcentrum De Commanderij.  Zij zaten aan in een simultaan tegen de trainer van BSV Bennekom.

Ruim 3,5 uur later waren twee spelers over. René Bakker en Noël Bovens streden nog voor een goed resultaat. Bakker kon nipt winnen, Bovens niet, zo leek het.

Een kwartier later was het pleit beslecht. Bakker kreeg een mooie remise. Net niet, was het voor hem. Dat gold minder voor Bovens. Zijn einde was niet goed. En zijn zwarte loper was een hele verkeerde. Grooten tikte de partij gemakkelijk uit. Zijn resultaat bleef zodoende goed. Drie partijen verloren en één remise. Een score van ruim tachtig procent. Die mocht zijn in dit gezelschap.

Het werd aanvankelijk zo te zien een rustig avondje voor de schakers. Je kon een speld horen vallen. Enige geluid kwam van buiten door de geweldige plensbuien. Herman Grooten, gesponsord door Pro Air Ede, liep zijn rondjes. Rustig in het begin, later in een wat hoger tempo. Toen waren wat borden niet meer bezet. Ton Suuring was na driekwartier het eerste slachtoffer. En zo volgden er snel meer.

Toch speelde Grooten zeker niet met het mes op tafel, zoals in het kader van de goede score simultaangevers vaak doen.  Integendeel! Grooten maakte tussendoor of na afloop een praatje.  Legde uit waarom iets niet goed was gegaan. Dat viel in de smaak en het maakte de startavond van het seizoen bij BSV Bennekom tot een succes.

Komende maandag is het overigens echt raak. Dan is vanaf 20.00 de eerste ronde van de interne competitie, die in totaal 28 ronden vergt. En tussendoor nog strijd om de snelschaaktitels, de beker en het Rapid.

Uiteindelijk wonnen dus drie spelers. Teunis Bunt buitte een pion meer keurig uit en Jan Wouters liet zijn voordeel uitmonden in een ondekbaar mat. Grooten kreeg nog een mat te verwerken. En wel tegen Benno van de Veen. Het was er eentje uit het boekje van Grooten zelf. ,,Een mooi matbeeld, van jouw geleerd’’, concludeerde de winnaar terecht. Grooten hoorde het met een glimlach aan.

Eindstelling Benno van der Veen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief