SOS team BSV houdt aansluiting bij de top

Op 23 oktober speelde het Bennekomse team de tweede ronde van de SOS-competitie, tegen het team van Het Dikke Torentje uit Eemnes. De eerste twee punten waren snel verdiend door Martijn Pauw aan bord 1 en Ed de Beule
aan bord 2: het team uit Eemnes had niet een compleet team bij elkaar kunnen krijgen en liet de eerste twee borden leeg. Mede daardoor werd het een makkelijke avond voor de Bennekommers.

In de partijen die wel gespeeld werden, ging Harry Verhoef in de fout tegen Burg de Man aan bord 5. Hij stond al iets minder, maar de combinatie die hij aanging klopte domweg niet en toen was het snel gebeurd. Beter ging het aan bord 7 waar Gary Dinsbach tegen Martin Sprong een wat beter eindspel had. Sprong manoeuvreerde zijn koning ook nog in de hoek, waar hij in een matnet terechtkwam. Invaller Peter Veenendaal deed het netjes aan bord bord 8 tegen Bob Kat. Eerst had hij twee stukken voor een toren. Na wat geruil kwam hij in een eindspel met een pion meer. Dat speelde hij bekwaam uit.

Aan bord 3 kreeg Martin Markering minder dan waarop hij gerekend had. Hij stond tegen Sicco Reeskamp twee pionnen voor, maar hij gaf een stuk weg. Gelukkig was de stelling nog niet direct verloren en zijn tegenstander bood remise aan. Teunis Bunt kreeg aan bord 4 ook een remiseaanbod van Jacob Eek. De twee hadden een pittig duel uitgevochten vanuit het vierpionnenspel van het Konings-Indisch. Daarbij had Bunt een pion geofferd, maar hij had wel meer activiteit. Uiteindelijk bleek remise een terechte uitslag. Chris van Oosterwijk had aan bord 6 tegen Hans Gevaert wel druk, stond beter, maar wist dit uiteindelijk niet in iets doorslaggevend om te zetten en berustte in remise.

Daarmee werd de uitslag 5,5 – 2,5 voor Bennekom, waarmee het team op de derde plaats inde poule komt en dus aansluiting met de top houdt. Op dinsdag 31 oktober staat de wedstrijd tegen het sterke team van De Cirkel uit Ede op het programma.

 
Rating
 
Rating
  Pauw, M.R. (Martijn) 1902   NO 0 1R – 0R
  Beule de, E.C.A. (Ed) 1910   NO 0 1R – 0R
  Markering, M.A. (Martin) 1923   Reeskamp, S. (Sicco) 1599 ½ – ½
  Bunt, T. (Teunis) 1851   Eek, J.C.J. (Jacob) 1851 ½ – ½
  Verhoef, H.A. (Harry) 1803   Man de, B. (Burg) 1791 0 – 1
  Oosterwijk van, C.G. (Chris) 1749   Gevaert, H. (Hans) 1515 ½ – ½
  Dinsbach, G. (Gary) 1779   Sprong, M.J.H.M. (Martin) 1641 1 – 0
  Veenendaal, P.W.M. (Peter) 1713   Kat, B. (Bob) 1431 1 – 0
  Gemiddelde Rating: 1829   Gemiddelde Rating: 1638 5½-2½

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief