SOS Teams spelen remise

Zowel het eerste als het tweede SOS Team moesten 6 februari aan de bak. Het eerste moest een verre reis naar Kampen ondernemen, het tweede speelde thuis. Door een communicatie stoornis hadden beide teams zeven spelers, wat er voor het eerste één te weinig was en voor het tweede één te veel. Dat mocht de pret niet drukken en beide teams weerden zich kranig en konden allebei een punt mee naar huis nemen.

Uw verslaggever heeft het makkelijk vandaag, zowel teamleider Teunis Bunt van het eerste als plaatsvervangend  teamleider Sjoerd de Rave van het tweede stuurden een verslag op.

Zevental van Bennekom speelt gelijk tegen Kampens achttal

Voor een kleine club valt het niet altijd mee om de teams te bemannen, zeker niet als dietegelijkertijd spelen. Al een keer eerder moest het eerste van Bennekom met zes man op
pad in plaats van met acht, op maandag 6 februari waren het er zeven die de lange reis naar Kampen maakten om daar het team van O&O te ontmoeten.

Bord 2 bleef leeg, dus dat was de eerste nul. Daar kwam een tweede bij aan bord 8, waar Dick Brehen de opening heel aardig had gespeeld. Toen de witte dame echter binnenkwam, was de stelling niet meer te houden.Daarna zette Chris van Oosterwijk (bord 7) Bennekom op het scorebord. Chris had enkele pionnen voor een kwaliteit, maar hij had veel beter stukkenspel. Steeds hield hij druk en uiteindelijk bezweek de tegenstander. Teun Alting had aan bord 6 een ingewikkelde stelling. Hij probeerde het op allerlei manieren, maar uiteindelijk werd het remise. Dat betekent dat Bennekom nog steed een punt achter stond. Dat punt kwam binnen aan bord 4. Martin Markering had het welbekende loperoffer op h7 aangenomen. Hij had materiaal voordeel, maar zijn koning leek wel op de tocht te staan. Toen de wind was gaan liggen, stond Martin gewonnen. 2,5 – 2,5.

Martijn Pauw had aan bord 3 een lastige kluif. In de auto terug meende hij dat hij het net anders had moeten doen, maar hij had toen al wel de veilige remise op zak. Aan bord 1 had Ed al vanaf de opening druk op de zwarte koningsstelling. Zijn tegenstander probeerde de boel te verdedigen, maar had daarvoor zoveel tijd nodig, dat hij door zijn vlag ging. Daarna gaf Teunis Bunt aan bord 5 op. Hij was met een pion meer uit de opening gekomen en er leek niet zoveel aan de hand, maar langzaam kwam de tegenstander terug, mocht zomaar een pion incasseren en hij manoeuvreerde de Bennekomse speler in een positie waar hij eigenlijk weinig meer kon doen. 4-4. Niet gek voor een zevental tegen een achttal. Het eerste van Bennekom staat nu keurig in de middenmoot. Het kampioenschap zit er niet meer in, maar degraderen zal ook niet meer gebeuren. We zullen handhaven.

Tweede laat puntje liggen tegen het derde van het Kasteel

 Jan Wouter was in Bennekom, tegen het Kasteel 2, een maatje te klein voor zijn tegenstander. Hij volgde het voorbeeld van Hans van de Weteringh op bord 1, die als eerste verloor. Jaap van Donkelaar op bord 4 had een tegenstander die een paar vrijpionnen in het centrum toeliet, een mooie winstpartij voor Jaap. Jan de Jonge op bord 6 deed het ook goed en won. Sjoerd de Rave speelde op bord 5 met zwart tegen de ploegkapitein van het Kasteel, die opende met c4 maar had de pech dat de Rave in een correspondentiepartij had verdiept in de Anglo-Indische verdediging. Resultaat: veel druk op de damevleugel, in tijdnood van zijn opponent gaf de Rave weliswaar een toren weg maar de Wijchense teamcaptain trapte vervolgens in een simpel valletje. Een röntgenschaak leidde tot dame-verlies en met de daarop volgende fout kwam er nog een toren  bij, opgave en het derde Bennekomse punt; De laatste en beslissende partij was die van Micheal Issa met wit tegen Mark Topper. Helaas blunderde Issa in een ongeveer gelijke stand en kon gelijk opgeven. Eindstand 3-3, maar ja, we moeten ieder puntje maar koesteren.

Rating
 
Rating
  Elst van der, A. (Andre) 1931   Beule de, E.C.A. (Ed) 1908 0 – 1
  Visscher, J. (Jarno) 1927   NO 0 1R – 0R
  Ekkelboom, B. (Berd) 1837   Pauw, M.R. (Martijn) 1999 ½ – ½
  Quilligan, D. (David) 1737   Markering, M.A. (Martin) 1878 0 – 1
  Kleijer, J. (Jan) 1679   Bunt, T. (Teunis) 1890 1 – 0
  Kamphuis, B. (Barend) 1640   Alting, T.J. (Teun) 1632 ½ – ½
  Vierhuis, R.G.A. (Ronald) 1579   Oosterwijk van, C.G. (Chris) 1775 0 – 1
  Papoudis, B. (Basilios) 1639   Brehen, D.J. (Dick) 1392 1 – 0
  Gemiddelde Rating: 1746   Gemiddelde Rating: 1782 4-4
Rating
 
Rating
  Weteringh van de, H. (Hans) 1534   Tol van, S.W. (Stein) 1492 0 – 1
  Wouters, J.T.M. (Jan) 1661   Verhaaren, A.G.J. (Albert) 1632 0 – 1
  Issa, M.G.Y. (Micheal) 0   Topper, M.H. (Mark) 1448 0 – 1
  Jonge de, J.T.T. (Jan) 0   Stevens, W.F. (Willem) 0 1 – 0
  Rave de, S. (Sjoerd) 1302   Bergen van, A.W.G. (Toine) 1362 1 – 0
  Donkelaar van, J. (Jaap) 1504   Zwikker, H.J. (Henk Jan) 1058 1 – 0
  Gemiddelde Rating: 1500   Gemiddelde Rating: 1398 3-3

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief