Spannende slotronde eerste klasse B in Bennekom

Co Wiersma van SV Wageningen werd maandagavond in denksportcentrum De Commanderij in Bennekom onverwacht topscorer van de eerste klasse B in de OSBO.

Een sterke prestatie van de sympatieke Wiersma. Want, er namen in totaal een kleine tachtig spelers, verdeeld over acht teams, deel aan de competitie in 1B.

BSV Bennekom organiseerde maandag in het denksportcentrum, onder leiding van arbiter Nico Bosman en het toeziende oog van competitieleider Huub Blom, de slotavond van de eerste klasse B. De kampioen uit die klasse is, met de kampioen uit 1A, een opstap naar de hoogste klasse. En het werd spannend. Zowel in de strijd om de titel, als onderin, waar nog een degradant uit het vat moest komen. Eerder was BSV Bennekom 2 al kind van de rekening geworden. En daar voegde zich in de slotronde Elster Toren bij.

Koningswaal en PION 2 streden om de titel en de promotie. De ploeg uit Beuningen zegevierde. De twee teams stonden in matchpunten gelijk. Zij wonnen beiden met 5-3. Koningswaal behield daardoor het halve bordpunt  voorsprong, waarmee het de laatste ronde in was gegaan. Genoeg voor de titel.

Wageningen 3 zat op het vinkentouw, won met 5,5-2,5 van Velp, maar eindigde als derde. Zoals gezegd, moest Elster Toren na het verlies tegen PION ook een stapje terug doen. BSV Bennekom 2 hield Veenendaal nog op 4-4, maar moet uithuilen en weer opnieuw beginnen.

Voor Co Wiersma werd het een mooie avond. Hij had tot de slotronde een score van 5,5 punten uit 6 partijen. Hamoun Habibi (Koningswaal) stond op 6 uit 6, maar vond in deze slottonde in Niels Matser (Arnhem) zijn Waterloo. Wiersma won van Eric de Winter (Velp) en eindigde op 6,5 punten. Topscorer dus.

Overigens was het ook op ander gebied voor de gasten een feestelijke avond. BSV Bennekom liet van hofleverancier banketbakker Mekking uit Bennekom, weer kleine gebakjes aandrukken.  Later waren er, behalve het geestrijke vocht, ook nog knakworstjes. En ook die gingen er in als koek. Al met al dus een geslaagde avond.

Rini Kreeft

Zie voor alle uitslagen en standen www.osbo.nl/osbo-competitie

Zie ook www.velpsesv.nl

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief