Spanning wat terug in interne competitie bij BSV

De spanning is enigszins terug in de interne competitie van schaakclub BSV Bennekom. En dat heeft alles te maken met het verlies van Hotze Tette Hofstra extern tegen SMB en de winst van de achtervolgers Martijn Pauw en Gary Dinsbach. Dinsbach sloeg zijn slag extern tegen SMB. En Pauw deed dat intern tegen Sake van der Schaaf.

Pauw trok in een Franse partij ten aanval en na een (schijn)offer met het paard op f7 was de partij voorbij. En hij staat nu een kleine dertig punten achter Hofstra. Dinsbach moet om eerste te worden ruim vijftig punten overbruggen.

Bakkers Van de runner-ups kwam Martijn Bakker wat dichterbij. Hij  versloeg Jan Wouters spectaculair met een kwaliteitsoffer op f6, gevolgd door een loperoffer op h7. Geen houden aan. René Bakker dacht, wat neef Martijn kan, kan ik ook en hij offerde tegen Jelle van den Berg eerst een loper op h7 en de zet daarop een paard op f7. Dat leverde een pion op en eeuwige druk tegen de koning van Van den Berg in het centrum. De doorstoot van de pion naar d6 bracht uiteindelijk de beslissing. Een mooie partij van René Bakker.

Hansen Hans van de Weteringh kreeg tegen Hans Gillet een pracht paard op d6 gecombineerd met verdubbelde torens op de half-open b-lijn. Toch besloot Hans van de Weteringh dat er kansen lagen op de koningsvleugel. Toen dat vervlakte, was het de beurt aan het centrum om uiteindelijk met paard en toren de druk op de damevleugel weer op te voeren tegen het geïsoleerde pionnetje op c6. Dit werd de andere Hans in tijdnood allemaal wat te machtig en na een lange strijd moest hij de koning omleggen. Een mooie gevecht, want Hans Gillet wist lang de goede verdedigingen te vinden.

Janne Er kwam ook een potentieel nieuw lid een partij spelen. Janne heet ze, maar in alle consternatie werd echter vergeten te vragen wat haar achternaam was. Ze mocht tegen Jaap van Donkelaar en ze speelde goed. Ze zette een mooie aanval op, maar liet helaas een stuk instaan. Dat kon de stelling niet verdragen en Van Donkelaar won. Hopelijk laat Janne zich hierdoor niet uit het veld slaan.

Contact BSV Bennekom schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.50 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden elkt moment worden ingepast. De jeugdafdeling start al om 18.45 uur

Inlichtingen zie www.bennekomsesv.nl

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief