Teunis Bunt nieuwe voorzitter BSV Bennekom

Auteursrechten BSV Bennekom

Schaakclub BSV Bennekom heeft een nieuwe voorzitter. Tijdens de algemene ledenvergadering afgelopen maandagavond in denksportcentrum De Commanderij nam Teunis Bunt het stokje over van Noel Bovens.

De afgelopen vier jaar gaf Bovens leiding aan het bestuur en de club BSV Bennekom. Hij vindt echter dat op zijn positie regelmatig ‘wisseling van de wacht’ nodig is en besloot zich niet herkiesbaar te stellen. Vice-voorzitter Jan Wouters luidde hem uit en prees met name de wijze waarop Bovens de vergaderingen leidde. ,,Je bent echter vooral een schaker’’, gaf Wouters  nog een kwalificatie.

De nieuwe preses Bunt is 58 jaar en woont in Ede. Hij is sinds september 1985 lid van BSV Bennekom en is in het dagelijks leven docent aan Instituut Blankestijn. Bunt kreeg in Ede en omgeving vooral ook bekendheid door zijn gesproken column bij cultureel café Dante. Direct na zijn verkiezing met algemene stemmen, nam Bunt het stokje van Bovens over. Hij leidde na een korte pauze de vergadering van de club.

Interne In die vergadering werd besloten voor de interne competitie terug te keren naar het vertrouwde systeem Keizer. Er worden 30 ronden gespeeld en er zijn twee cyclussen van 15 ronden. Ook werd besloten de speeltijd te wijzigen. En wel in die zin, dat naast de reguliere speeltempo van 1,40 uur plus increment, ook een tempo van 55 minuten plus increment mogelijk. Spelers die dat willen moeten het wel vooraf aangegeven. De schaakclub speelt daarbij op de wens van oudere spelers, die geen meerdere uren meer achter het bord willen zitten. Maandag 11 september start om 19.55 uur de interne competitie en er zijn nieuwe leden welkom.

Rinus van der Molen, wedstrijdzaken-intern, reikte de kampioenen 2016-2017 hun bijbehorende prijs uit. Dat zijn onderstaande respectievelijk: Hotze Tette Hofstra (clubkampioen), Rene Bakker (kampioen groep B) en Sjoerd De Rave (kampioen groep C).

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief