Topwedstrijden blijven intern dit keer onbeslist

Onder de druk van de stelling en de tijd zag Van der Molen geen andere uitweg dan te offeren. Dat was besteed aan Dinsbach

Zonder strijd waren de wedstrijden tussen Teunis Bunt en John Riksen en Noël Bovens en Martin Markering niet. Punt speelde het klassieke vierpionnenspel in het Konings-Indisch en kreeg optisch een goede stelling. Riksen had vele dreigingen en zoals wel vaker. blijft dan de stelling in balans.

Markering beging in de opening een frivoliteit en Bovens kwam erg plezierig te staan. Hij viel alleen in de valkuil om te denken dat toreneindspelen per definitie remise zijn, maar in dit geval had hij een heel gunstig eindspel kunnen bereiken. Nu dacht hij op een andere manier een pion te winnen, maar dat kon Markering nog net verdedigen en dus werd de vrede getekend.

Verrassend was de winst van Jaap van Donkelaar tegen de tot nu toe uitstekend presterende Hans van de Weteringh. De partij ging lang gelijk op, maar een fout werd van de Weteringh fataal. De verrassing van het seizoen mag Sjoerd de Rave wel genoemd worden. Meestal is Joop de Bruin de speler met de trucs, maar ditmaal had De Rave er één in zijn mouwen zitten.

Albert Smit en Sake van de Schaaf tekende de vrede vrij snel en Hans Gillet had met zwart een makkelijke avond tegen Micheal Issa. Gerhard Bakker speelde zoals altijd vol op de aanval en offerde een stuk, maar Teun Alting hield het hoofd koel en won laat in de avond.

Jan Wouters (links) tastte toe tegen Rene Bakker

De andere Bakker, René, kreeg met twee pionnen in het centrum een mooie stelling tegen oude rot Jan Wouters. Of het gewonnen was is niet zeker, maar één fout werd Bakker fataal. Eén centrumpion werd opgepeuzeld en even later volgde een kwaliteit. 

Of het genoeg was om te winnen was niet helemaal duidelijk, maar onder de druk van de stelling en de tijd zag Van der Molen geen andere uitweg dan te offeren. Dat werd door Dinsbach bekwaam gepareerd en tegen twaalven kon hij het punt bijschrijven.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief