Twee Bennekomse scholen naar finale schoolschaken

Twee Bennekomse basisscholen hebben zich zaterdag geplaatst voor de finale van het schoolschaakkampioenschap van de OSBO. In Zwolle werd de St. Alexanderschool tweede en die prestatie behaalde in Ede ook het team van De Prinsenakker. Zie ook: www.edestad.nl


Enkele weken geleden werd het team van De Prinsenakker kampioen bij het Bennekomse schoolschaakkampioenschap en eindigde het team van de St. Alexanderschool nipt als tweede. Door dit resultaat mochten beide teams naar de regionale halve finales. Verdeeld over zes locaties in Oost-Nederland gingen telkens acht scholen tegen elkaar de strijd aan.
Het team van de St. Alexanderschool bestond uit Kas Gorissen, Stan de Bruijn, Jacob Quak en Johan Hoksbergen. Terwijl voor De Prinsenakker uitkwamen Noah de Man, Martijn Bohmer, David van der Voort, Pascal van den Hudding en Marjon Landbergen.
De St. Alexanderschool speelde vanaf het begin sterk. Als enige team lukte het om met 3-1 te winnen van de uiteindelijke winnaar, de Hagenpoort uit Deventer. Dat team had na zeven ronden slechts 1 bordpunt meer dan de Bennekomse school. De St. Alexanderschool won twee keer met 4-0, speelde drie keer gelijk en verloor geen enkele wedstrijd..
De Prinsenakker startte minder goed. Er werd met 3-1 verloren van De Regenboog uit Malden. Daarna volgde twee keer een 4-0 zege. Door een 2-2 gelijkspel tegen concurrent De Kastanjepoort uit Erichem, werd het nog spannend. De dikke 3,5-0,5 zege in de slotronde was voldoende voor de tweede plaats met 9 punten en 18,5 bordpunten.
De finale van regio Oost is op zaterdag 31 maart in Apeldoorn. De beste vier teams mogen uiteindelijk door naar het Nederlands kampioenschap.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives