Tweede team zonder problemen langs Edese SV 2

Het eerste schaap is bij BSV Bennekom 2, op de weg terug, over de dam. In Ede werd bij Edese SV 2 met 5-3 gewonnen. Teamleider Teunis Bunt wist achteraf: ,,Het had een nog grotere overwinning kunnen zijn, maar als we alles met 5-3 winnen, winnen we de poule ook.’’

Al na een uur was het eerste punt binnen: Teun Alting had tegen Alfred Gaasbeek steeds het betere van het spel. Hij won een pion en daarna verslikte zijn tegenstander zich in een combinatie van Teun. Na vijftien zetten was het over.

Jan Wouters speelde de opening goed tegen Peter Dullaart. Dullaart had een wat achtergebleven pion, maar de ongelijke lopers leken toch op remise te duiden. Dat bood Dullaart ook aan. Jan wees het aanbod af, maar liet even later een toren pennen en toen was het over.

Harry Verhoef had tegen Hein Bouwmeester al gauw voordeel in tijd. Bouwmeester verklaarde dat hij begonnen was om strategisch te denken en als hij denken ging, was het hek van de dam. Met een slim schaakje won Harry een stuk en kwam terecht in een eindspel met loper meer, dat hij netjes uitspeelde.

Teunis Bunt kwam tegen Edwin Groen in een Tarrasch-achtige stelling terecht, waarbij wit (Groen) een loper op b2 had. Die loper werd geruild en wit kreeg ook nog een geïsoleerde pion. Zwart hield druk, maar moest wel rekening houden met een kwetsbare onderste rij. Uiteindelijk won Teunis de pion op d4 en later nog een pion op a3. Toen wit nog een tegenkansje dacht te krijgen, combineerde zwart zich naar een glad gewonnen eindspel.

Noël Bovens speelde tegen Bart Koeweiden aan bord 1. De Edese speler durfde niet op de Urusov in te gaan en moest genoegen nemen met veel minder ruimte. Noël had veel pion zetten gedaan en moest eerst zijn koning in veiligheid brengen. Uiteindelijk speelde hij het netjes uit.

Hans van de Weteringh speelde tegen Dick Krijgsman erg snel. In het tweedpaardenspel in de nahand komt zwart een pion achter, maar hij hoort daar activiteit voor te krijgen. Echter kreeg Krijgsman de kans om de dames en een stel lichte stukken te ruilen. En toen had Hans geen compensatie voor zijn pion. Hij keepte het nog lang, maar uiteindelijk verloor hij.

René Bakker had in de opening druk op de koningsstelling van Jos van Raan. Die wurmde zich toch langzaam los. Er stonden ongelijke lopers op het bord, maar René deed een paar ongelukkige zetten en verloor.

Gary Dinsbach had tegen Sebo Nienhuis een paard tegen twee pionnen, in een ingewikkelde stelling met wederzijdse kansen. Toen Nienhuis met de dame naar voren ging om een pion op te halen, veronachtzaamde hij zijn verdediging en Gary maakte het netjes af.

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives